Titov kult u hrvatskim medijima: Kad je važnije koga je zvijer ljubila, nego koga je ubila…

Nakon serije napisa o Josipu Brozu u Jutarnjem listu, a prije serije tekstova o “velikom vođi nacističkog Reicha”, Adolfu Hitleru, krenula je serija o dobrom Sulejmanu jugoslavenskog komunizma i u hrvatskom tabloidu 24 sata, svi ti degutantni izlijevi oduševljenja životom i (ne)djelom Josipa Broza uglavnom se osvrću na brojne ljubavnice koje je navodno imao jugoslavenski diktator, niti jedan od hrvatskih medija nije napravio seriju tekstova o ratnim zločinama što ih počini “gospodin Broz.” Njegove žrtve nikoga ne zanimaju, no, zato su medijima inspirativne teme ljubavnice koje su bile tek sekundarni dio svakodnevnog života jednog od najvećih zločinaca koje moderna civilizacija poznaje, što nam puno govori o pogubnosti hrvatskih medija po zdrav razum prosječnog Hrvata.

Komunizam je možda propao, no, komercijalizacija komunizma i komunistički mentalni sklop očito nije, izgleda da se sva kukavelj komunistička nalazi, dobro raspoređena, u jednom solidnom dijelu naših medija, i onda se mi čudimo zašto ova zemlja ide u krivom smjeru i zašto su nam se urušile osnovne moralne vrijednosti. Kada je važnije koga je zvijer ljubila, nego koga je ubila jasno je zašto u ovoj državi, u kojoj je netko stekao imetak, a netko drugi metak, sve propada svjetlosnom brzinom, zašto je sve više turista na Jadranu, a sve manje love u državnoj blagajni.

Režimu ovakvi mediji, koji će javnost zabavljati romansiranom biografijom jugoslavenskog krvnika, koji će prešućivati glavne afere i sve skandale vezane uz režim, itekako odgovaraju, uostalom, nisu li zato upali na Hrvatsku televiziju?  Pokušajte se sjetiti bilo kojeg, nazovi jačeg, medija u Hrvatskoj koji je donio seriju članaka o Brozovim žrtvama, okolnostima u kojima su te žrtve stradale, kao i samu narav režima koji je personificirao bravar iz Kumrovca. Nećete uspjeti, zar ne?

Valja reći kako je u Hrvatskoj prvi s veličanjem ratnog zločinca krenuo Denis Latin, djelomično dok je radio svoje nakaradne, srećom propale, Latinice na tzv. javnoj televiziji, taj cirkus financirali su hrvatski građani. Latinov primjer slijedili su propali Nacional te zatim i izdanja tajkuna Nine Pavića. Svakim novim danom Hrvati su sve više propadali, oni se sve više bogatili, očito i komunizam ima svoju cijenu, mjeri se u milijunima eura.

Tinolovka-news.com

Odgovori

Skip to content