Progon kršćana je OK

TALIJANSKA KNJIŽEVNICA OPRAVDAVA PROGON KRŠĆANA

Rimski car Dioklecijan je morao progoniti kršćane. Tu fašističku izjavu dala je danas za ”Slobodnu Dalmaciju” talijanska književnica Maria Roccasalva.

”Da, pišem roman o Dioklecijanu, jednom od nekoliko rimskih careva rođenih u Ilirikumu. On je važna povijesna ličnost, a danas je najaktualniji”. Posebno je znakovito ovo posljednje, ”a danas je najaktualniji”. Zašto? Nakon 17 stoljeća Europa se ponovno nalazi u teškoj ekonomskoj krizi. Dioklecijan je bio prisiljen nametnuti poreze, pa je zbog toga morao progoniti kršćani. Hoće reći, kršćani nisu htjeli plaćati caru porez pa ih je zbog toga progonio. To što su Rimljani pljačkali i progonili ne samo kršćane nego i Židove, nije bitno. Ekonomsku i vojnu krizu prije 17. stoljeća su izazvali upravo Rimljani a ne kršćani, a ovu današnju bankarska oligarhija, političari i tajkuni. Ekonomska kriza nema veze s religijom nego sa pohlepom. Dioklecijanu su bili krivi kršćani, Hitleru Židovi, Amerikancima muslimani.
U jednom komentaru dalje piše: ”Sulejman Veličanstveni, nakon 500 godina, napokon osvojio Hrvatsku. Sapunica je jača od ognja i mača”. Možda bi trebalo samo nadodati: ”Dioklecijan je prije 17 stoljeća progonio kršćane. Da je danas živ dobio bi Nobelovu nagradu za ekonomiju.” Dobro došli u ”vrli novi svijet” diktature relativizma!

S.D./HUB

Odgovori

Skip to content