Guliver Gotovina u čudesnoj zemlji muškaraca s vaginom

SREDNJI ROD –  Crkva je pomogla Anti da doživi slobodu, zapravo ovaj domovinski pritvor. Upriličen je niz velikih misa za pamćenje. Što bi se dogodilo da je Gotovina u Haagu razapet? Zadarski nadbiskup Želimir Puljić toliko se zanio da vidi Gotovinu kao viteza od Pakistana, niže Edenskog vrta.

Zašto samo Srbi mogu vrijeđati Antu Gotovinu? Osjećam se zakinut. General je već tjedan dana doma a nije se odredio spolno i rodno! Čekali smo Vođu koji će povesti branitelje protiv Bande, a vratio se ponizni sluga režima! Gotovina hvali Predsjednika, Premijera, ministre, gradonačelnike i načelnike!

Nekada nezaustavljivi ratnik, General je postao hrvatski Gandhi, borac nenasiljem. Krenule su te njegove smiješne izjave o prošlosti koju treba prevladati, o budućnosti kojoj se trebamo okrenuti, pa onda ta skrušena posjeta Mariji Bistrici, pa poziv odseljenim krajiškim Srbima da prihvate porez na nekretnine i vrate se u svoje kuće. Pomiritelj Gotovina jučer se izmirio s Tomislavom Karamarkom. Predstava je upriličena u zadarskom HNK, gdje je nekim čudom Gotovina identificiran i lociran.

– Zagreb je puno ljepši nego prije! Autocestom dolazim na more i vidim sve te gradove i općine kako se razvijaju. Stvarno imamo sve što nam je potrebno. Trebamo samo gledati naprijed i uživati u tome i stvarati bolje.

Hrvatska srednjeg roda

To je uvijek tako. Kada su ostali europski narodi napadali Rim, mi smo oklijevali napasti Carigrad. Umjesto da zaposjednemo Bospor i ostvarimo našu sanjanu Hrvatsku na tri mora, sami smo se pokorili Rimu. Potjerali smo Avare da bi nam za vrat sjeli Germani i Mađari. Daju nam Bosnu kada je pala pod Tursku. U tehnološki nevjerojatnom 20. stoljeću birali smo cincarskog kralja za gospodara i okupatora na mazgama. Dobijemo NDH kada nije bilo dobro imati državu. Uvedemo komunizam kada je kapitalizam bio bolji. Proglasimo samostalnu RH u vrijeme europskih integracija. Konačno nam dozvole kapitalizam kada se raspada. Mi smo jedina zemlja kojoj se sudi za obranu od agresije. Sami smo opljačkali svoj slobodni teritorij u Lijepoj Našoj. Konačno se vrati ratni vojskovođa a mi smo u vojnoj asocijaciji NATO.

Gotovina je zapravo Guliver. Njegova veličina direktno je recipročna Hrvatskoj u koju dolazi. Kada danas Hrvatska nestaje, Gotovina je veći nego ikada. Istovremeno je pored “divova” iz koalicije Kukuriku manji od makovog zrna. Ante Gotovina zapravo nije znao u kakvu se Hrvatsku vraća, jer bi u protivnom u Haagu priznao krivnju. Najveća novost su osobe srednjeg roda: muškarci s vaginom i žene s penisom. Zgodno je da transvestit ostaje istog roda. Posve izgubljen u prostoru i vremenu, kao da nije čuo da se raspala hrvatska obitelj, Gotovina je pobrao svoju ženu i svoju djecu i ravno na misu!

“Čekali smo Ramba, a došao je Dalaj-lama”

– Od dolaska na zagrebački aerodrom Ante Gotovina ponaša se kao budući svetac… Gotovina sada poput papinskog nuncija i starog hipija koji propovijeda o ljubavi poziva na snošljivost, zahvaljuje ljevici, dok TV o njemu izvještava kao o maršalu Titu. Već sutra desnica će proturiti priču da ovo nije pravi Ante – Jurica Pavičić u subotnjem Jutarnjem listu prepoznaje da je oslobađajuća presuda haaškog vijeća dobra vijest za zemlju, ali ga smeta “infantilni delirij” naroda. Čemu tolika crnina, Pavičiću? Srbi su spalili svoje kuće da izbjegnu porez na nekretnine! Gotovina je optužen najviše zato da se kreira odgovarajući krimen. Prema Pavičiću, Gotovina je oslobođen, ali krivnja ostaje. Žalosno je da jedan književnik nepoznatog roda oživljava kompleks hrvatske kolektivne krivnje. Ne znam jesu li nam Francuzi podvalili nekog Antu iz Titograda, ali je Jurica vjerojatno zamijenjen u rodilištu.

Vitez od Pakistana

Crkva je pomogla Anti da doživi slobodu, zapravo ovaj domovinski pritvor. Upriličen je niz velikih misa za pamćenje. Što bi se dogodilo da je Gotovina u Haagu razapet? Zadarski nadbiskup Želimir Puljić toliko se zanio da vidi Gotovinu kao viteza od Pakistana, niže Edenskog vrta. HBK je u poslanici komisije Justitia et Pax ukazala na propuste države u odnosima s haaškim Tribunalom i na potrebu procesuiranja krivaca za nacionalnu veleizdaju. Davanje dokumenta koji nisu valjano deklasificirani kazneno je djelo! Simbolički rečeno, moglo bi se dogoditi da Ante Gotovina otvori Javnosti transkripte Stipe Mesića.

– Da moram birati, radije bih bio u koži Ante Gotovine nego Stjepana Mesića – izjavio je prije godinu dana naš karizmatik Zlatko Sudac, na predstavljanju knjige “Hvalospjev ljubavi” Zdravka Tomca. Lako je bilo Sudcu tvrditi da je Ante Gotovina nevin, kada se Gotovina njemu ispovijedao. U ožujku 2001. General je posjetio Sudca u kući duhovnih vježbi Betanija na otoku Lošinju – Mi smo se tada zbližili. S Bogom i u Bogu! Savjetovao sam ga da se ne preda Haaškom sudu! Mnogi očekuju da će Gotovina formirati Treći put, ali je to za sada samo molitvena zajednica, kako je to kod nas već uobičajeno. Ako ovih dana krene nova agresija na RH, na ovakvog Gotovinu ne možemo računati glede bilo kakvog otpora.

Zaboravljeni Zlatko Stublić

U Zagrebu je tih godina dostojanstven bio Zlatko Stublić, zaboravljeni protivnik Ive Sanadera, nekadašnji urednik Državnosti, inače plameni tribun. Po profesiji povjesničar, Stublić je svoju neupitnu viziju Hrvatske izgradio u arhivama i na konkretnoj povijesnoj građi. Razočaran podaničkim odnosom hrvatske vlasti prema europskim i svjetskim strukturama, Stublić je svoj obiteljski posjed u Rudešu ukrasio velikim plakatima Ante Gotovine. Na našu sramotu, intervenirali su specijalci! Rudešani su zaboravili taj mučan dan i neizvjesnu noć, zaboravila je to i Hrvatska. Jedan gospodin kojega za sada nećemo imenovati, rekao je Stubliću da će Ante Gotovina kada se vrati u Hrvatsku završiti u društvu onih koji su ga izručili Haagu. Branitelji imaju osjećaj da je netko Antu ubio u pojam!

Naravno da se istovremeno dalje razvijala i ta opljačkana i korumpirana Hrvatska, da nije moglo sve stati da bi Gotovina shvatio kako nešto nije u redu. Dok je Gotovina bio u pržunu, u Hrvatskoj je vladao sramotan mir struktura. Kojemu je uhićenje Gotovine pogodovalo! Koji je ove godine nakitio obljetnicu pada Vukovara s tri velike presude hrvatskim najvišim dužnosnicima. I što bi se dogodilo da Crkva u Hrvata nije intervenirala? Zagreb je krcat stranim kapitalom i tuđim staklenicima, a običan čovjek je obespravljen, nezaposlen, gladan.

Kojeg je roda i poroda Ante Gotovina?

Ante Kotromanović i Predrag Matić znakovitog nadimka Fred slove kao ministri koji su spolno muškarci a rodno žene sa izmještenom vaginom. Pokušali su u zrakoplovu objasniti Gotovini da su se okolnosti u Hrvatskoj dramatično promijenile na bolje.

– Čujem da je u Hrvatskoj besparica, nezaposlenost i beznađe – protuslovio je Gotovina.

– To je prošlost – priskočio je Kotromanović – Investicije samo što nisu krenule.

– Moj ministre! – pozdravio je Ante Antu.

– Moj generale! Možeš mi se obratiti i sa “Moja ministrice!” – to mene ne smeta. Na neki način, naslijedio sam Željku Antunović. Civilizirani smo ljudi, odnosno žene. Eto, da ti odmah napomenem, imamo u Hrvatskoj novu spolnu i rodnu podjelu, koja je na svoj način uvjet da strani kapital dođe. Bilo bi zgodno da se odrediš, da znamo kako da te oslovljavamo.

– O čemu ti to?

– Imamo neke nove formulare. Okrećemo se budućnosti! Za početak, možeš li mi reći kako doživljavaš svoju vaginu? Da li je osjećaš u sebi, ili je na neki način izmještena? Imaš li potrebu zanijeti? Roditi dijete ili ga dojiti?

Najedanput je bilo prilično tiho u hrvatskom zgubidanskom zrakoplovu. Ante Gotovina nije očekivao tako brzu i tako podmuklu provokaciju. Od bliskog prijatelja! Svašta se priča o izazovima zatvorskog života. Čekao je da Kotromanović završi započeti vic, a kako je ministar šutio, general se smrtno uozbiljio.

– Jel’ to ti mene zajebavaš? A da ti ja, mileni, razbijem vaginu? Stiram tu cilu tvoju Partiju u vaginu materinu, idiote glupi!

– Izvinjavam se, generale – uskočio je Predrag Matić Fred toplo – Nemoj se sramiti niti svoga spola, niti svoga roda, koji je danas ključ našeg naroda. Većina Hrvata su muškarci s vaginom. To su dokazali i posljednji parlamentarni izbori. Vidiš, moja se supruga osjeća kao Patkica i ja je tako zovem. Predlažem da vježbaš do Zagreba. Ponavljaj u sebi “Ja sam muškarac s vaginom!”. Meni je to mnogo pomoglo u Stajićevu.

– Znao sam da je ova sloboda nekakva podvala – zaključio je Gotovina.

Uništavaju nas pravnici s vaginom

Kada je naš čuveni general bez vagine stigao na Pantovčak, Ivo Josipović već se bio spakirao, kao da je krajiški Srbin. Kada je skužio da je viši od Gotovine, njegovom veselju nije bilo kraja. Pohvalio se da je prvi predsjednik RH koji je spolno muškarac a rodno žena. Franjo Tuđman je prvi predsjednik Hrvatske, ali je Ivo Josipović prva predsjednica Hrvatske! Zbunjeni Ante Gotovina gledao je našu umiljatu predsjednicu kao da su oboje pali s Marsa.

– Dragi moj! – Josipović će razdragano – Gdje si bio do sada?

– Pa, u Haagu! – grubo će bivši legionar – Čitaš li ti glupačo novine?

– Sav si vražji! – Josipović je veselo uštipnuo generala.

– Jel’ ti to mene pipaš?

Iza je stajao Hobit Martin Špegelj i čudio se novom hrvatskom protokolu. Zoran Milanović iz nekog razloga nije dozvolio Ivi Josipoviću da dočeka generale na Plesu, pa je Josipović onako iz osvete pozvao na doček Ante Gotovine na Pantovčaku i one Tuđmanove generale koje je Stipe Mesić umirovio. Zanimljivo, nitko nije pitao Rojsa niti za spol niti za rod.

Hrvatska nije oslobođena, nego je okupirana od strane jugoslavenskih pravnica! Gdje nalaze tolike odvjetnice? Kako koga privedu, iza njega ide cijela postrojba pravnica. Svi naši posljednji premijeri i predsjednici bili su ili pravnici s vaginom, ili pravnice s penisom. Tranzicija se prometnula u transvestiju. Spolno i rodno neodređeni Luka Mišetić predstavlja Antu Gotovinu i na društvenim mrežama. Ovih dana dopisuje se s Vukom Jeremićem, muškim Srbinom bez vagine.

Zašto je Gotovina lažni branitelj?

– Generale, za Božić objavljujem Registar branitelja – pohvalio se Predrag Matić.

– Mene preskoči!

– To bi bila pravda. Dok sam ja riskirao život u Vukovaru, ti si bio u Duvnu i Livnu, pa odatle ravno na dobru plaću o našem trošku. Radio si svoj posao i za njega primao redovnu plaću. Ako mene pitaš, Generale, ti si lažni branitelj.

Gotovina je bio preneražen. Gdje su našli ovog čovjeka? Nije razmijenjen nego je zamijenjen!

– Uzmi padobran!

– Zašto?

– Ako te puknem, letiš iz aviona!

– Pa dobro, vidim da nisam shvaćen. Ako to tebi Generale odgovara, mogu te upisati u Registar branitelja – Fred mu namigne – Moraš odabrati nadimak.

– Što će mi nadimak?

– Svaki je dragovoljac imao nadimak. Bili smo apostoli. Odaberi nešto!

– Stavi “Pavao”.

Jeli šonjo spol ili rod?

Sramota je tu, ona je izrečena i od nje više ne možemo pobjeći. Hrvati nisu ubili nikoga! Hrvati su šonje. Kako je sve završilo, naši će nas susjedi prestati respektirati. A opet, veliki je naš uspjeh rušenje haaške dogme o “rodnom zločinačkom poduhvatu u RH”. Nadam se da sve te nove dvojbe oko spola i roda nisu dio nama neke nepoznate trgovine, koja će nam donijeti velike obveze u budućnosti. Šuška se da ostajemo u Afganistanu i u sličnim “mirovnim” misijama. Vjerojatno je pomogla i Crkva u Hrvata, a opet, neki se svećenici izjašnjavaju protiv novog spolnog odgoja u školama i sjemeništima.

Iako su Ante Kotromanović i Predrag Matić pokazali emocije, moramo biti oprezni. Veliko je pitanje kojem rodu pripadaju. Nakon povratka Ante Gotovine u Hrvatsku, slavili su duboko u noć, da bi u jutarnjim satima slušali bosanske sevdalinke i srbijanske cajke! Znamo zašto ne trebamo biti preosjetljivi na Halida Bešlića, ali se slušala i Lepa Brena! Bez obzira kako će nas uskoro dijeliti i katalogizirati svjetski centri moći preko svojih namjesnika u RH, ne smijemo zaboraviti stare tradicionalne podjele. U sjeni mirotvorstva Ante Gotovine uslijedit će novi srbijanski sudski udar na Domovinski rat.

 

Autor: Tvrtko Dolić

Odgovori

Skip to content