SVETA MISA ZAHVALNICA ZA NAŠE GENERALE

SVETA MISA ZAHVALNICA ZA NAŠE GENERALE večeras u 19:00 h Ante Gotovina i Mladen Markač su slobodni ljudi. Prikažimo Bogu Svevišnjem sve naše molitve, devetnice, trodnevnice i zahvalimo Mu za Njegovu neizmjernu DOBROTU, večeras na Svetoj misi zahvalnici, kada ćemo se sjetiti svih žrtava Domovinskog rata.

Poništava se nalaz o postojanju udruženog zločinačkog pothvata i prvostupanjska presuda, rekao je sudac Theodor Meron.
Poništava se nepravomoćna presuda o sudjelovanju u udruženom zločinačkom pothvatu.

‘Gotovina je poduzeo sve razumne mjere kako bi uveo red. U slučaju Gotovine nije postojao nikakav veliki postupak koji bi predstavljao osnovu za kaznenu odgovornost. Žalbeno vijeće ne vidi zaključak raspravnog vijeća koje bi išao u prilog osuđujućoj presudi u vidu alternativnog oblika odgovornosti’, rekao je sudac Meron.

Ni Mladen Markač nije suđen po alternativnim oblicima odgovornosti, zaključak je Haškog suda, kazao je Meron.

Izričem oslobađajuću presudu po točkama 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8 i 9 optužnice za Antu Gotovinu i oslobađajuću presudu po točkama 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8 i 9 optužnice za Mladena Markača’, rekao je sudac Theodor Meron na kraju izricanja pravomoćne presude te zatražio da se odmah puste na slobodu.

Večerašnjom svetom misom i bdijenjem zahvalimo Bogu i za sve žrtve koje stavlja na naš put, jer ćemo tako jačat naš duh, naše obitelji, hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku.

Večerašnja misa i bdijenje je u sklopu kulturno-duhovnih susreta ‘Tjedan sjećanje na Vukovar i Škabrnju’, a započet će u 19:00 sati, u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa.

HUB

Odgovori

Skip to content