Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

U ponedjeljak, 12.11. u 19,00 sati, u splitskom sjemeništu otvara se šestodnevna kulturna manifestacija ”Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju” (12.11.–17.11.).

Krvavi raspad Jugoslavije inspirirao je brojne umjetnike da daju svoj obol rasvjetljavanju istine o Domovinskom ratu. Gotovo da nema umjetnika, književnika i redatelja koji se u svom opusu nije dotaknuo ratne tematike. Cilj ove manifestacije je prije svega promicanje istine i digniteta oslobodilačke borbe hrvatskog naroda za svoju samostalnost i teritorijalnu cjelovitost. Osvjetljavajući prošlost svog naroda osvjetljavamo njegovu budućnost, njegov kulturni identitet i jedinstveno mjesto na karti Europe.

Manifestaciju ”Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju” pokrenula je Hrvatska udruga Benedikt i ona se ove godine poklapa sa izricanjem pravomoćne presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

”Tjedan sjećanja” otvara dokumentarni film ”Mučenik vlč. Ivan Burik” redatelja Jakova Sedlara nakon kojeg će biti upriličen domjenak za goste i uzvanike. U utorak, 13.11. ujutro se otvara izložba ratnih fotografija a navečer u 19,00 sati bit će predstavljena knjiga ”260” dana autora Marijana Gubine. Detaljnije o programu možete vidjeti na plakatima i našem portalu gdje ćemo vas svaki dan detaljnije obavještavati o pojedinim događanjima. 

S.D./HUB

Odgovori

Skip to content