Večeras počinje Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Pravomoćna presuda Anti Gotovini i Mladenu Markaču, koju će Haaški sud objaviti 16. studenoga, ujedinila je brojne udruge da se odazovu organiziranju različitih akcija diljem zemlje u znak potpore zatočenim generalima.

U Zagrebu se po prvi put odazvalo svih 120 braniteljskih udruga koje će organizirati mirni skup potpore uoči čitanja presude, 15. studenog, na Trgu bana Jelačića.

U Splitu večeras s početkom u 19,00 sati u Nadbiskupskom sjemeništu počinje ”Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju”, pa molimo građane da se odazovu ovoj manifestaciji kako bismo je na dostojanstven način obilježili, upravo onako kako to žrtve i zaslužuju. U četvrtak, 15.11. prije početka tribine ”Hrvatska 21 godinu poslije” u 18,00 sati u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa (Zrinsko-frankopanska 19, Split) služit će se misa za generale.

”Ovo je vrijeme koje zahtijeva jedinstvo svega našega naroda jer živimo u doba kada se sve vrijednosti nastoje izokrenuti i nametnuti neka “istina” koja ne postoji, ali kojom bi se mogao podjarmljivati naš narod i nametati mu volju moćnika koji ne žele dobro hrvatskome narodu ni Katoličkoj crkvi. Naše jedinstvo u molitvi i zajedništvu može osujetiti te planove” – poručio je biskup Vlado Košić pozvavši vjernike na molitvu i post povodom iščekivanja izricanja pravomoćne presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

S.D./HUB

Odgovori

Skip to content