‘Bilo bi pametno da napadnemo Sloveniju još ove godine’

SLOVENSKE LUDARE, PETOKRAKE, KRIŽEVI, SVASTIKE, INTERNACIONALA I BOŽIĆNE PJESME  Slovenci Isusov dolazak navješćuju pjesmom “Vratit će se Valter!” Vratite vi nama našu štednju, kreteni bezobrazni! 

Vrijeme je za jednu istinsku agresiju na Sloveniju, ali te lude slovenske feministice bacaju krvave higijenske uloške na policajce!

Ako nam Hrvatska ne prepusti svoje more i svoju štednju, blokirat ćemo ulazak Hrvatske u EU – prijete nam Slovenci za Božić. Srljaju u izvanredne izbore da bi odgodili ratifikaciju našeg pristupnog ugovora za EU. Hoće li nas Bruxelles pozvati da ugušimo revoluciju u Sloveniji? Tko je novi ban Jelačić?

Deželu koja je komunikacijska smetnja trebamo napasti do kraja godine! Prebacivanje naših skijaša već je počelo. To je naša peta kolona, kojoj ne treba dozvoliti povratak u zemlju. Nema zarobljavanja – sve naše skijaše treba smaknuti, uključujući Premijera, koji licemjerno “priznaje da nam nije bolje”. Nama je zapravo dramatično gore! Prijavljujem se kao oružana pratnja skijašima na njihovom “križnom” putu za Hrvatsku, kada se ti partizani vraćaju praznih džepova, gladni, žedni i poniženi, sve radi potvrđivanja nekakvog višeg statusa u Hrvatskoj. Bio bi to biatlon za pamćenje.

Prosvjedi u Ljubljani i Mariboru trajali su i jačali. Za razliku od prošlogodišnjih hrvatskih profilirali su se, a onda ipak istopili u božićnom raspoloženju. Svi oni kojima je trpeza krcata uglas prizivaju mir. Kako slatko i “dobronamjerno”.

Čemerni precariat jadnika, zabrinutih, nezbrinutih i nezadovoljnih

Vladajuća stranka Janeza Janše govori o “Ustanku zombija”. Prošle je godine Guy Stending, profesor financijske sigurnosti na engleskom sveučilištu Bath, objavio svoju knjigu “Precariat – New Dangerous Class” u kojoj definira novu klasu jadnika pretovarenih brigama i borbom za golo preživljavanje. Neizvjesnost, nesigurnost i nestabilnost ugrožavaju mentalno i fizičko stanje populacije. Ljudi su frustrirani i opasni, ogorčeni na preseravanje bogatih i slavnih.

Globalizacija je povećala nasilje liberalizma. Komunističku “ljevicu” progutao je klasni neprijatelj. Nova Partija neosjetljiva je na siromašne slojeve stanovništva. Zoran Milanović i Ivo Josipović odbili su Tomislava Karamrka i otišli na kavu kod Emila Tedeschia.

Slovenske feministice i hrvatski feministi

Žene vode napade na policijske barikade – “mujeres adelante!” Pjevaju Internacionalu! “Ustajte prezreni na svijetu! Svi sužnji koje mori glad!” Prošlogodišnji hrvatski prosvjednici podijelili su se na facebookovce i branitelje, a u Sloveniji zajedno prosvjeduju zeleni, ljevičari, antiglobalisti, anarhisti, neonacisti i žrtve kapitala. Kao i u Hrvatskoj, narod je sit recesije, siromaštva, rezanja mirovina i preskupog zdravstva! “Janša odlazi!” Ne želimo plaćati vaše krize! Dosta je štednje! Dolje korupcija! Velika je novost da prosvjednici zahtijevaju ostavku Ernesta Petriča, predsjednika slovenskog ustavnog suda. Gdje se u Hrvatskoj zagubio Ivan Pernar? Gdje su Vukovarci i kampanja “Stop progonu hrvatskih branitelja”? Sve je završilo naopako, objavljivanjem Registra branitelja! Možda nam 2013. donosi novo studentsko proljeće u Hrvata?

Kako stvari stoje, ništa od Sudnjeg dana u 2012. Slovenci su shvatili da svoj lažni svijet moraju sami srušiti. Redizajniraju i svoju predrasudu o antikomunističkoj Mladini i “disidentu Janezu Janši”. Kao što u Poljskoj sve više govore o Lechu Walesi kao agentu KGB-a, u Sloveniji i kod nas govori se o Mladini i Feralu kao uvoznim projektima.

Interaktivna demokracija

I Vladimir Gligorov plaši nas sa Slovencima. “Odgoda ulaska Hrvatske u EU dovela bi do nepovjerljivosti investitora.” Gligorov vodi politiku nezamjeranja prema nesposobnoj Vladi RH, ostavljajući mogućnost da ga Milanović angažira kao savjetnika. Tako nam taj “srbijanski ekonomist makedonskog podrijetla” kaže da je Linićev program(?) dobar! Ne tako davno, u ožujku 2010. Gligorov je tvrdio da moramo smanjiti poreze! Gligorov uglavnom ponavlja savjete bonitetnih agencija: fiskalna devalvacija, smanjenje javnih rashoda, otpuštanje zaposlenih, smanjivanje plaća i socijalnih transfera. “Građani RH mogu očekivati veće kamate na kredite.” Kojeg li iznenađenja! Po Gligorovu, kunu treba tijekom 2013. oslabiti 5-10 posto i onda je posve prepustiti tržištu! A dužnici s deviznom klauzulom?

Profesor Robert Reich sa sveučilišta California govori o dvosmjernoj “interaktivnoj demokraciji” – oduzeti moć otuđenoj eliti, koja ignorira građane i svodi ih na glasače. Evropski ekonomsko-socijalni odbor podržava participativnu demokraciju, odnosno široko sudjelovanje građana u donošenju važnih odluka. Koncept je teorijski razradila engleska politologinja Carole Pateman, feministica poznata po knjizi “The Sexual Contract” iz 1988.

Hrvatski precariat

Hrvata možete gaziti kao crva, ali on poput Ante Gotovine poštuje svoje institucije. Hrvatska vlast treba siromaštvo i recesiju, jer omogućavaju suspendiranje ovakvog Zakona o radu i odgovarajuće pojeftinjenje rada.

Popis stanovništva proveden je i obrađen ručno, uz proizvoljnu popunu neodgovorenih pitanja! Aktualna vlast sve je bacila na poreze, cenzus je bio osnova za porez još od rimskih vremena, ali je naš najnoviji popis svejedno sabotiran jer bi drugačiji doveo do ažuriranja biračkih spiskova i onemogućavanja zloporabe izbornog sustava. Invazija tuđinaca donijela nam je Marsovce i Klingonce.

Naš statistički stručnjak Marko Brajko gorko žali što popis ne može biti temeljna baza stanovništva, uvezana na sve evidencije. Popisna statistika kasni, a to izaziva kaos u projektima Državnog zavoda za statistiku. Da je naš prvi problem onaj demografski, statistički je dokazao poznati engleski analitičar Edward Hugh. Hrvati su rapidno stareća nacija. Na to je upozoravao i naš demograf Stjepan Šterc. To potvrđuje i Crkva u Hrvata, koja se bori za hrvatsku obitelj i hrvatsku tradiciju. Možemo dodati da se nacija demografski obnavlja unutar precariata, ali bijeda više ne garantira veći natalitet.

Tvrtko Dolić/tvrtkodolic.bloger.hr

Odgovori

Skip to content