DOBRO SRCE STUDENATA SPLITA

Blagdansko vrijeme za većinu nas nosi pregršt smijeha, ljudske topline, raznih proslava i poklona. Ima li ljepšeg osjećaja od onog kada na božićno jutro odmotavamo poklone pod borom i uživamo u zagrljaju naših najdražih? Netko će dobiti računalo, netko bicikl, netko čokoladu, netko iskreni zagrljaj najbližih, a netko…ništa od toga.

Upravo ovo doba darivanja je najbolje vrijeme da se prisjetimo i onih koje život ne mazi, pa Studentski centar u Splitu u dogovoru sa Sveučilištem u Splitu, Uredom za pastoral mladih i Caritasom splitsko-makarske Nadbiskupije  pokreće ponovo

Veliku humanitarnu akciju unutar Sveučilišta u Splitu pod nazivom

„DOBRO SRCE STUDENATA SPLITA“

 “Imate li u ormaru komad odjeće kojeg više nećete nositi? Imate li igračku koja vam više ne treba? Tim komadom odjeće nekoga možete ugrijati. Tom igračkom možete neko dijete razveseliti. Zavirite u svoje ormare! Razveselite one koji nemaju!”

Akcija će se sprovesti u dane 12.,13. i 14. prosinca 2012.g. (srijeda,četvrtak i petak) u objektima Studentskog centra u Splitu na način da će studenti i zaposlenici kao i svi oni koji se žele odazvati ovoj humanoj akciji donijeti po želji neke od prehrambenih namirnica (nekvarljivih)u zatvorenoj ambalaži ili konzervi,higijenskih potrepština kao i čistu odjeću i obuću (žensku,mušku i dječju) u dolje navedene objekte Studentskog centra Split odakle će iste preuzeti Splitski Caritas.

Preporuča se studentima odreći se barem jedne dnevne kave radi kupnje u istoj vrijednosti neke od potrebne robe (šećer, brašno, ulje, riža,  tjestenina, grah, ječam, riblje i mesne konzerve, deterdžent, sapun, šampon, higij.ulošci, dječje pelene itd.) Prikupljanje donirane robe organizira se u dane 12.,13. i 14. prosinca 2012.g.

                                         U studentskoj menzi „Stop“(FESB) od 9,oo -17,oo h
                                         U restoranu na Ekonomskom fakultetu od 9,oo-17,oo h
                                         U studentskom domu „Hostel Spinut“ od 9,oo- 20,oo h
                                         U kantini Libar (ex Index u gradu)     od 9,00-15,00 h

Dragi studenti i zaposlenici Sveučilišta u Splitu i svi drugi koji to niste, otvorite svoja srca, pružimo im ljubav, osmijeh i bar malo pozornosi onima koji nemaju. Prenesite ovaj poziv  do svakog studenta  i prijatelja jer će i najmanji dar svakog od nas sigurno izmamiti osmjeh na lice onih kojima je ta pomoć potrebna. Ponekad  pomoći nekom drugom može usrećiti više nego kad usrećimo sebe i nema bolje nagrade za naša djela nego osmjeh onog kojem smo pomogli. Blagdani su pred vratima, brige nestaju na mjesec dana… pomozimo  drugima da i oni zaborave na svoje brige i dožive pravi smisao Božića.. “I ne zaboravite nije važno koliko dajete nego da je od srca pa makar to bila i neka sitnica.“
                                                              

STUDENTSKI CENTAR SPLIT

Odgovori

Skip to content