Milanović napao i izvrijeđao Bernardića?!

DAVOR BERNARDIĆ prije dva mjeseca od strane SDP-ove zagrebačke organizacije istaknut je kao kandidat za gradonačelnika. No, SDP će na gradonačelničkim izborima u Zagrebu ipak vrlo vjerojatno predstavljati Rajko Ostojić.

 

Naime, na jučerašnjem sastanku Predsjedništvo SDP-a za kandidata za zagrebačkog gradonačelnika predložen je Rajko Ostojić, a odluka o kandidaturi sada je na Gradskom odboru, koji će za tjedan dana donijeti konačnu odluku. Bernardić se, usprkos odluci Predsjedništva, ne namjerava predati te i dalje vjeruje kako će Gradski odbor donijeti “pravilnu pobjedu”.

Bernardić ne odustaje bez borbe

Kako doznajemo od izvora bliskog Davoru Bernardiću, rasprava o izboru kandidata za mjesto gradonačelnika nije prošla “glatko”, baš suprotno, pale su neke teške riječi, pa čak i uvrede, i to od strane premijera Zorana Milanovića, a pridružila mu se navodno i ministrica socijalne politike i mladih Milanke Opačić.

Naime, kako je za Index ispričao izvor blizak Bernardiću, Predsjedništvo nije bilo jedinstveno u svojoj odluci za predlaganje Ostojića za kandidata na mjesto zagrebačkog gradonačelnika. Nakon što je Bernardić od Predsjedništva zatražio objašnjenje njihove odluke, krenula je žestoka rasprava, a najagresivnije je, tvrdi Indexov izvor, nastupio upravo Zoran Milanović. Padale su prijetnje i uvrede na osobnom nivou, a premijeru se u tome pridružila i jedna bliska suradnica.

“Što si vi umišljate, okružili ste se čistačicama”, samo je jedna od uvreda upućena Bernardiću na današnjem sastanku, a kojom se navodno aludiralo na jednu od bliskih kolegica Davora Bernardića.

Bernardić je, kako tvrdi naš izvor, odbio sudjelovati u vrijeđanju te je samo zatražio argumentirano obrazloženje odluke Predsjedništva, na što mu je Milanović Odbrusio: “Bolje ti je da sjedneš!”.

Dok je Milanović vrijeđao, ostali su šutjeli

U raspravu su se uključili još neki članovi Predsjedništva – Komadina, Leko i Maras, ali nisu se uključili u vrijeđanja i prijetnje. Ipak, usprkos činjenici da su pokušali razumno sudjelovati u “raspravi”, nitko od njih nije išao protiv Milanovića.

Može li “oktroirani” kandidat protiv Bandića?

Dvije su stvari sigurne – ovakvom je odlukom Milanović javnosti jasno dao do znanja da je Ostojić “oktroirani” kandidat, dok je s druge strane njegove šanse za pobjedu protiv Bandića umanjio i “zabijanjem noža u leđa” Davoru Bernardiću.

Glavni argument koji se u javnosti prezentirao kao osnovni razlog za pružanje podrške Ostojiću u borbi za mjesto gradonačelnika bili su rezultati anketa koje je SDP naručio prije nekoliko mjeseci. Ipak, čini se da se radilo samo o paravanu, budući da ankete nisu pokazale da Bernardić zaostaje za Bandićem, već da su poprilično izjednačeni.

Indexov izvor iz SDP-a tvrdi kako članovima Predsjedništva na sastanku uopće nisu predočena istraživanja u kojima Ostojić navodno stoji bolje od Bernardića. Štoviše, neki članovi SDP-a smatraju kako je Milanovićeva glavna motivacija za “guranje” Ostojića na mjesto kandidata za gradonačelnika činjenica da Ostojić u Vladi ima bolji rejting od premijera, a popularniji je i među članovima stranke.

Piše: M.L./index

Odgovori

Skip to content