Muslimanski intelektualci: ‘Mustafa Cerić je izdajnička bitanga’

Novi vjetrovi unutar bošnjačkog korpusa Ideja da se historijska zastava Bosne, zastava sa ljiljanima, ozakoni kao zastave Republike BiH i njen prvi nacrt su rodjeni u kancelariji uzoritog Vinka Puljića, prvog kardinala Katoličke Crkve BiH, u saradnji sa Stjepanom Kljujićem, tada članom Predsjednista Republike BiH.

Grb bosankih kraljeva sa ljiljanima odabran je kao znak kontinuiteta hiljadugodišnje države BiH. Da se podsjetimo, Franjevci su sacuvali sjećanje na taj grb. Vrlo je dobro poznato da su ljiljani dio i kršćanske tradicije i da je srednjevjekovna Bosna, domovina nasih slavnih pradjedova, bila kršćanska država. Istog dana kada je Skupština Republike BiH usvojila zakon o novoj zastavi, Alija Izetbegović daje izjavu na televiziji da su muslimani konačno dobili svoju zastavu i time poručuje Hrvatima i Srbima BiH da zastava sa ljiljanima nije njiihova zastava i da Republika BiH nije njihova država.

Ima bezbroj dokaza kroz je Cerićeve vijesti, u podmetanju kukavičijih jaja. Samo nekoliko dana u 2007-oj, nakon posjete uzoritog Kardinala Vinka Puljića Srebrenici i njegovog odavanja počasti žrtvama genocida na Memorijalnom centru u Potočarima i nakon sto su se pojavile fotografije uzoritog Kardinala ispred zastava sa ljiljanima koje su predstavnici Udruženja gradjana Majke Srebrenice i Podrinja postavili na pet jarbola na privatnoj parceli u Potočarima, Cerić na susretu sa veteranima Armije BiH poručuje da treba da čuvaju sjećanje na zastavu sa ljiljanima jer su ljiljani “muslimansko cvijeće” i da ljiljani rastu oko Čabe. Tako bitanga Cerić poruci Hrvatima da se eto Kardinal fotografise pod muslimanskom zastavom i da je zastava sa ljiljanima ne može biti i zastava Hrvata u BiH.

Kada su biskupi BiH svojom Izjavom od 23. marta 2006-e godine povodom pregovora o ustavnim promjenama u Bosni i Hercegovini odbili entitetsko načelo odlucivanja u Zastupnickom domu, koje bi cementiralo nepravednu entitetsku podjelu Bosne i Hercegovine i cementiralo bi Daytonski ustav kao našu sudbinu za sva vremena, Cerić se pojavljue sa izjavom da su u Jasenovcu Hrvati ubijali muslimane.

Bog je velik, a Ceric je bitanga. Naravno, onaj ko zna historiju NDH, zna vrlo dobro da su u Jasenovcu zatvarali Bosnjake ne zato sto su bili muslimani nego zato sto su bili komunisti, partizani ili simpatizeri Narodno-oslobodilačke borbe pod vodjstvom komunista i Tita, oca Republike BiH. Ibro Tabakovic, najčitiraniji hemičar BiH poslije Nobelovca Vladimira Preloga, rodjen je u koncentracionom logoru u Jasenovcu 1942-godine gdje mu je majka bila zatvorena pod sumnjom da je bila pripadnik Komunisticke partije Jugoslavije, a ne zato sto je bila muslimanka.

Proglašenje zastave Republike BiH za zastavu Kongresa Bosnjaka je samo posljednja u nizu podvala bitange Cerića.

Pise: Dr. Vahid Sendijarević

Odgovori

Skip to content