Svim njegovim oponentima

 “Gledat će onoga koga su proboli.” (Iv 19, 37)

Svim njegovim oponentima

 Isuse, dođoh Ti reći,

kako me u grlu guši,
od isplakanih suza
kako me boli u duši.

Dođoh ti šaptat
kako mi križ izrani rame
i kako ga teško nosim
jer je pretežak za me.

Dođoh ti se tužit
u suton ovog dana,
jer me odviše boli
i peče ova rana.

Kleknuh da ti se jadam,
al me zbuni tvoje raspelo,
Žižak ti osvjetli lice,
raspeto, presveto tijelo.

U suzama, izmučen,
izboden, raspet i sam,
o Bože, što da se tužim,
pa mene je pred Tobom sram.

Gle, Ti nijemo šutiš,
nikome se potužio nisi,
a Tvoje presveto tijelo
stravično na križu visi.

Probodene noge i ruke,
probodeno je srce Tvoje,
Kako je tuga Tvoja teška
i sitne boli moje.

Isuse, dođoh Ti se jadat
u suton ovoga dana,
al motreć Tebe,
iščeznu moja rana. (Vlč Z.S.)

Velečasni Zlatko Sudac je katolički svećenik,mistik, karizmatik i stigmatik koji je po svom načinu odijevanja i svom posebnom stilu malo neobičan za pojedine “čedne egzemplare”.

{jathumbnail off}Kritičari velečasnog Zlatka su oni kojima smeta njegova karizma i njegov rad a mnogi znaju da je pomogao i momaže mnogima i da je Gospodin Isus djelovao preko njega i spasio na stotine života branitelja oboljelih od PTSP-a koji su bili spremni oduzeti sebi život.

Kakav je velečasni Sudac treba pitati one osobe koje su pohađali njegove seminare i koji svakodnevnim životom svjedoče obraćenje.
Plodovi njegovih duhovnih obnova se vide, a u Svetome Pismu piše :”po plodovima ćete ih njihovim prepoznati” (Mt 7, 16-20).
Zato dragi vjernici, nemojte nasjedati na žute tiskovine i na novinarske laži koje pljuju po našim svećenicima nego budite mudri i izbjegavajte rasprave.

“I svi koji bi ga dodirnuli, bivali bi izliječeni. Dok je Gospodin Isus živio u ovome svijetu, jednostavni dodir njegovih haljina liječio je bolesnike. Zašto bismo dakle mi dvojili, ako imamo vjeru, da će učiniti i nama svoje čudo – kad je tako duboko i intimno povezan s nama u euharistijskom zajedništvu? Zašto nam ne daje što od njega molimo, ako je s nama kao u svojoj kući? Njegova Visost ne plaća loše za gostoljubivost koju mu iskazujemo u svojoj duši, ako ga samo dobro prihvatimo i ugostimo. Je li vam muka moći promatrati našega Gospodina tjelesnim očima? Govorite sebi da nam u ovom trenutku to ne pristaje… Ali, čim naš Gospodin vidi da neka duša profitira od njegove prisutnosti, on joj se otkriva. Ona ga ne će doduše vidjeti tjelesnim očima, ali će joj se on otkriti u snažnim nutarnjim osjećajima i na mnoge druge načine. Ostanite s njime u dobru raspoloženju. Ne gubite nikakve povoljne zgode – kao što je taj trenutak nakon svete pričesti – da mu izgovorite svoje potrebe “.
Sv. Terezija Avilska

Pripremio: Ivan Remeta (Johnny)/hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content