Dlagi dluze Jovo (VI. dio)

PIPL MAST TRAST AS Dok sam vlaco se nasoj kuci, jos izdaleka cuo sam tatin glasan smjeh. Koji nikako da plestane. Ja volim kad on se smije, ali ne bas plevise. Ko sad. Smijo se ko lud. Neko bio je s njim jel cuo sam jos neki cudan glas. Ali nisam cuo sto govoli jel tata smijo se glozno. Da sve se olilo. Uletio sam u bolavak, a tata glcio se na podu. Suze su plstale. On gledo je na teveliziju gde teta bez cela nesto je plicala i pokazivala lukama. Ko da nekome pleti. I glasno je govolila zmilkajuci uklivo na papil.

{jathumbnail off}Vidio sam da tata sad je samo stenjao i tesko disao, a ja tlcao sam po mamu. Da zove hitnu. Kad smo dosli, najplije bez hitne, tata sjedio je na podu i dlzao se za glavu. Ko da mu je nesto iz nje pobjeglo. Pa sad je bliedo gledao. U plazno. Tevelizija nije ladila. Jos tesko je disao i stenjao. Isto malo doso je sebi. Mama je viknula, da ne pali to govno vise. On samo cudno je pogledao kloz nju. U jednoj luci vec bio je dalinski. Jos tlebalo je samo klik i tata opet bi poludio. Leko je da ona nema pojma kako ovo je doblo. Mama je skocila i uhvatila dalinski. Pa poceli su se cupati. Malo sim malo tam, a tevelizija se upalila. Oboje tesko su disali od bolbe pa seli su na pod. Mama lutito bacila je dalinski na kauc. A onda stala je ko ukopana. 

Sa tevelizije zvonilo je da:-Pipl mast tlast.

-Jebate, gledaj ovu-zinula je mama- ima sala bahtel.

Mama odjednom je plasnula. Pocela se tlesti. I ona umilala je od smeha. Isto ko i tata. U pocetku cak malo gole. Bio opet plavi je ulnebes. Kad su nakon dugo vlemena plestatli se smijati, samo je kazala da zasto joj odmah nije kazo. Da o cemu se ladi. Sa tevea sad culo se da lifolm đudisli end, a oni opet zglcili su se od smeha. Suza bilo je na sve stlane. Ali kad mama bila je tu, ja nisam se bojao. Ona zna plestati na vleme.

Molali su ugasiti teve. Da malo plestane ulnebes. I da se odmole. Kazali su, i tata i mama, da ona teta je plava za palament. Oboje su tako lekli. I da kleteni tlebali su voditi je u Katal. Da im plevodi. Jel da onda bile bi pune tolbe milijaldi. A da su kleteni jel se nisu setili da je povedu. Pa samo su tlosili, a da sad im opet fali tli posto. Od tuđih placa. Ko zna koji put. I da u Katalu plodavali su piesak jel da tamo ga nema. A nase plaze da su ga pune. Pa da mozemo doblo zaladiti. To da plico je neki balba, al da mola biti tajno. Inace da bi stlado. Ko i Kalolina. Jel pokazala je pedelofile. 

A onda dosla je teta iz skole. Ona sto najvise obozava samo tebe. I sto da padne joj mlak na oci kad te vidi. Ovog puta nije bila vesela. Samo gledala je moju mamu i mog tatu i kazala da ovog puta stvalno smo naebali. Jel da ode i placa. I da to tek je pocetak. Jel da kleteni su nesposobni. Ja odmah znao sam da misli na tebe. To plvi put bilo je da sam cuo da teta iz skole kazala je glubu lec. Odmah pogledala je mene i mlvu pocvenela, a onda rekla je da boji se za svog oglomnog sina. Onog sto u nekoj je gimnaziji. I sto tlenila neki opasni spolt. Jel da i on glozan je na sve. Da vec psovao je glupe komunale. Tvoje plijatele kletene. Sve vise. A da ni on nikad ne psuje. Ali da ne moze vise. Jel da su smijulija. I da jedva ceka izaci na ulicu. Zato teta se plepala. Ja ne znam zbog cega jel sam i ja malo plije se vlatio. S ulice. I sve bilo je doblo. Iako stisko sve veci je mlak. Neki cudni mlak. Ko da iz njega nesto vleba.     

Tvoj Ivica 

Odgovori

Skip to content