Jesu li Hrvati posve blesavi ili Hrvatsku vode naši neprijatelji?

VELIKA KRANJSKA    Zašto Hrvatska ne graniči sa Italijom i na kopnu? Jesmo li vratili Istru u hrvatsku Maticu, ili smo omogućili kranjskoj izmišljenoj naciji izlaz na Jadran? Nije ni Ante Pavelić bio posve bedast. Pametnije je prepustiti Zadar Talijanima, nego dozvoliti da nas Kranjci maltretiraju.

Hrvatski mediji govore o kompromisu između Hrvatske i Kranjske. Dakle, nije važno jesu li Kranjci u pravu, dajmo im pola onoga što traže! Da su tražili Dubrovnik, prepustili bismo im Split! A da ponudimo Talijanima Split pod uvjetom talijanskog kopnenog teritorijalnog kontinuuma od Trsta do Omiša. Pa da svedemo kobasičarsku Kranjsku u prirodne kontinentalne okvire! Dobro Splićanima, dobro nama ostalima! Meni bi baš pasalo prije ručka skočiti u Mokrice, na šoping u Italiji! Kranjska je toliko stara i značajna civilizacija da ne znamo je li Kranjska nazvana po kobasici ili kobasica po Kranjskoj. Na tuđe pretenzije moramo recipročno odgovarati. Već cijelo stoljeće minimalistički tražimo svoje, pa smo minimalistički prošli. Kranjci i Čačani cijelo to vrijeme tvrde da je njihovo sve do Zagreba. Rezultat je Zagreb kao prometno čvorište bez nacionalnog identiteta, stisnuto s jedne strane Velikom Kranjskom, a s druge strane Čačak Republikom sa sjedištem u Banja Luci! Obje paradržave imaju manje smisla od Bosne sa sjedištem u Čačku i od Bosne sa sjedištem u Mariboru. Trebamo Kranjce pitati kako su se uopće pojavili na Jadranu? Kako je tršćanska Capodistria pripala Kranjskoj? Moramo se tvrđe postaviti prema onima koji rado ograđuju tuđu zemlju. Ne možemo se dogovoriti sa Kranjskom, ali se možda možemo dogovoriti sa Italijom? I tako dobiti cijeli Piran! Jelko Kacin reče da su štediše Ljubljanske banke bili uglavnom Čačani! Zašto onda Kranjci ne vrate Čačanima njihovu štednju? Svi ti lopovluci provode se na štetu Hrvata.

Zanimljivo je da jedna ista kranjska ekipa vodi sve pregovore sa Hrvatskom, a kod nas svaku nekompetentnu postavu brzo smjenjuje nova još gora. Makni tog Rudolfa Davorina i pokaži mi gdje trebam potpisati kapitulaciju! Stalno isti kranjski pregovarači usavršavaju se dva desetljeća. Nameću nam prijepore i prenose u svaki novi svoje iskustvo i svoje usavršeno poznavanje međunarodnog prava. Odmah znaju kako će preveslati hrvatske predstavnike, posve neupućene, odsutne iz bilo kakvih obveza glede interesa države i nacije. Kranjci su postali svjetski stručnjaci za mane Hrvata. Kažu da je dovoljno Hrvatu nabaciti da su Kranjci i Hrvati katolici i da je problem pravoslavlje, i Hrvat se gubi. Postali su psiholozi i za brojne nehrvate kakvi uglavnom predstavljaju Hrvatsku, koji su fenomen u svijetu, jer su prirodno gadljivi na zemlju koju zastupaju. Smjenjuju se predsjednici i prvi ljudi administracije u SAD, a State Department traje uz manje kadrovske promjene. Stručna i kompetentna operativna tijela nitko ne dira. Kada je John Kennedy zakazao u Kubanskoj krizi, američke službe jednostavno su ga ubile. To je kod nas nemoguće. Gladna žgadija otima se oko obavještajne kase! Stranački konvertiti, koji zapravo ne znaju raditi ništa konkretno, sele iz stranke u stranku, i hvataju dobro plaćene pozicije u Zagrebu i u Bruxellesu, koje bi trebali zaposjesti dokazani ekonomisti i pravnici. Mene zaista zanima za što je to stručnjak Jozo Radoš! Fizičar, informatički guru, ekonomski meštar, pravni ekspert?

Javna je tajna da je RH obavještajno razvaljena, ali nitko ne dira intrudere. Bombaši beogradskog KOG-a, koji su u Hrvatskoj minirali židovska svetišta radi kompromitiranja Hrvatske, nisu doživotno zatočeni, kako su zaslužili, nego su zamoljeni da napuste zemlju. Njihovi kompanjoni iz referentnog protuhrvatskog odjela za specijalni rat ostali su u RH – “hrvatska” vlast zadovoljila se konstatacijom da su “manji od makovog zrna”. Zamislite da Ameri ostave nekog teroristu u SAD na miru, jer mu je dovoljna kazna samostalna američka država. Ministar gospodarstva RH reče da je budala onaj tko investira u RH! Hrvatski kompleksaši ogovaraju svoju zemlju, a imamo za vratom i dvanaest godina različitih sukoba premijerske i prezidencijalne linije, koje se preklapaju u nezgodnom području vanjske politike i tajnih službi. Pustimo na stranu EU, kako ujediniti hrvatske predstavnike? Zašto uopće ulazimo u zajednicu država koja se raspada? Koja je zadužena više od Hrvatske! Zasigurno ne za naše dobro, nego da pod imperativom takvog pridruživanja susjedna Velika Kranjska ostvari svoje nove teritorijalne pretenzije. Iza scene je ovih dana provedena trgovina o kojoj ćemo nešto čuti za deset godina, kada na red dođe Savudrija.

Tvrtko Dolić

Više od autora: tvrtkodolic.bloger.hr

Odgovori

Skip to content