Razvidno kršenje Ustava i mediji

U kakvoj stvarnosti mi živimo vrlo lijepo piše poznati katolički kolumnist Vukman koji ističe da su različite životinje i ljubimci, krajevi i okoliš pod nekakvom zaštitničkom skrbi pojedinaca ili ustanova, dok jedino obitelj ne uživa tu zaštitu ni skrb.

A kako i bi kad se ide upravo u tom smjeru da se ona obezvrijedi i dokine, da bi se onda ono što se želi ukinuti najednom tražilo u posve nenaravnoj vezi dvojice ili dvije. 

Govoreći o Isusovim napastima u nedjelju Papa je vrlo lijepo primijetio kako đavao nikad ne nastupa pod vidikom zla, nego sve što nudi nudi kao dobro pa čak i bolje. Isus je đavla nazvao ubojicom i lašcem od početka. Upravo zato i laže da ubije, prvo čovjeka pa onda Boga.

I kao da je uspješniji od Isusa. Zato i udara na izvorište života i ovim spolnim odgojem, a nalazi suradnike među izvjesnim ljudima kojima je stalo da se bolesti povećaju da bi se preko farmaceutske industrije domogli zarade premda se sve to čini iz navodne skrbi za djecu. Jer, da se doista radi o pravoj skrbi, onda bi prvi skrbnici djece ipak imali barem pravo doći do riječi, a ne da im se silom zakona, koji je uostalom tek od jučer imao važiti, nameće ideologija njihovoj ljubavi strana.

Senzacije na talijanski način

S druge strane, talijanski tisak senzacionalistički se ovog tjedna raspisao o ‘homoseksualnom lobiju’ u Vatikanu, koji je navodno pod prijetnjom ucjena otkrivao tajne dokumente. S tim je u vezi na tiskovnoj konferenciji pater Lombardi među ostalim rekao: ”Tko u glavi ima prije svega novac, seks i vlast te je naviknut pod tim kriterijima čitati različite stvarnosti, nije u stanju vidjeti drugo, čak ni u Crkvi, jer njegov pogled ne zna gledati prema gore ili ući u dubinu duhovnih motivacija postojanja. Iz toga proizlazi duboko nepravedan opis Crkve i njezinih pripadnika”, zaključuje sa žaljenjem vatikanski glasnogovornik.

rv/benedikt

Odgovori

Skip to content