Dlagi dluze Jovo (XI. dio)

Malo mi je dosadno. Pliznajem. Iako kisa vec odavno plestala je. Cltici ne gledaju mi se. Tamo stalno nesto svađaju se i tuku. Ko da clto ih je balba Solos. Za nas decu. Da budemo bolji. U njima uvek nesto ne valja. I uvek neki su ploblemi. A plavi ploblemi da nisu ploblemi. O njima se ne plica. Ko i u Hlvatskoj. Koji su ploblemi? I ko stoji iza svega?

{jathumbnail off}To balba Solos klije.  I sve dlugacije je nego je. Na teveliziji i poltalima. Jel stalno tleba manipulati. Nesto sklivati. A o necem blujati i vikati. Da plava istina se ne vidi. Osim kad kasno je. Naplimel kad kasnilo je izvesce. Kad zeznuli su. Sdp. Pa lagali su. Pa ih uhvatilo. A lagali su kao i obicno. Da naplimel nisu nista obecali. Da naplimel nece smaniti place. Da naplimel bit ce neki veliki plus, a uvek bude minus. Onda oni kazu da to su znali. Jel ministlant bio je na balikadama. Sto leko je balba u Bujici. A na balikadama sve se znalo jos davno. I unapled. I kako on moze vladati u Hlvatskoj? Ako to je istina. O balikadi. Ili naplimel da dlugi ministlant nije kupio nikakvo zemliste. Koje kasnije da bilo je puno skuple. Mozda negova zena je, ali nikako on. On je posten. I sigulno ne laze. Ili naplimel onaj sto imao je neku apoteku. U dugovima. Pa da neki je to kupio. Valda budalas. I on je ministlant. I ne slami se. Filmica u dugovima, a on uplavla dlzavom. Bez slama. Ili onaj sto u zatvol ce. Koliko on duguje? A on bio ministlant gospodalstva. Milijuni dugova. Stotine. Ladnici u stlajku. A on ministlant gospodalstva. Bio dok mogao je.

Oplosti dluze Jovo, ali nas ko da neko zajebava. Ili naplimel da polezi nece opteletiti glađane. Ko da mi mala smo deca. Mislim ja jesam, ali moj tata nije. A zasto onda politicali donose poleze? To pitam ja tebe. Ili naplimel da bit ce manje nezaposlenih. Gde to? U Hlvatskoj? Ili naplimel svasta dlugo sto ti kazo si. Za skolu i ploglame. Najvise za cetvlti modul. Sto sve obicna je laz. I najveci ploblem. Taj modul. Jel zelite unistiti decu. I bas vas bliga. I jos svasta. Ajme i kuku. Liku.

Jednom leko je moj tata da tlebalo bi ukinuti sva ministlanstva. Jel da od njih puno vise je stete nego kolisti. A da neka bude samo jedno. Ministlanstvo lazi. I obmane. I da ono bi funkcionalo supel. Samo da cesto bi vas hvatali u lazi jel da nesposobni ste. Ali bal ladili bi punom palom.  

Dlagi dluze Jovo, solly, ali cini mi se da tvoji plijatelji znaju samo lagati. A ja vec leko sam da ko laze taj i klade. Nekad to i pliznate. Laz. Kad molate. I nije vama zao sto lazete. Jel takvi ste. Zao vam je sto vas uhvate. A gde je istina. Vi tako uspesno je zaobilazite. Ja sam mali, ali ne mogu setiti se ni jedne jedine koju ste lekli. Mozda i mogu kakve napola istine. Kojom skliva se laz. I nesposobnost. I glupost. I plomasaji. A mozda i kakve sklivene namjele. Jel balba genelal leko je da u Hlvatskoj ima puno specialaca. I da vodi se neki novi lat. specialni. Da to jako opasan je lat. I da specialci vec su na svoim mestima. Vec dugo. I da jos se postavlaju. Ali da to nece ploci. Jel da bilo je i teze. A onda leko je pledsjedik. Onaj sto kazo je da pleklasna je clvena zvezda. Leko je da to je opasno. I onaj sto bio je plije. Sto da lodio se ko budbas. I on leko je da to nije doblo. Sto kazu genelali. Jel da mi nismo latovali plotiv cililice. Da kakve to ima veze. Balba Stef i tata kad to su culi pukli su od smeha. Jos balba Stef leko je da ovaj covek s bladom da ili je lud ili se plavi glup. Mozda i je glup kad ne zna ko mu je kupio stan. I gde nestali su cekovi. I ko financilo je kampanu. Ili je on isto specialac. Jos tata i balba Stef kazali su da to onda sigulno je doblo. Kad ta dva kazu da nije. I Yutalni kad to kaze. I onaj ministlant koji da cita Yutalni. A onda komentila. To jako je ozbilno. Za ministlanta. Onda kaze jos da gde su bili plije dvadeset godina. Genelali. Pa valda u Oluji. Taj ministlant bas neki je jako simpa covek. Plavi za ovu vladu. Koji kazo je da nas kaldinal jednak je kao Slobo. Jel da ne cuje doblo. I onda mola biti da Clkva sigulno je naj veci aglesol na Hlvatsku. I da ona je najgola. I valda zato ti ne plicas s biskupima. Kad nemaju pameti. Ko ti. I kad aglesoli su na tvoju otazbinu.

A na ladiu su kazali da bit ce konklave. A onda odmah su lekli da javio se neki kaldinal koji da kazo je da zao mu je jel da je homosekulalac. A da javila se i neka udluga koja da stiti decu od svecenika. Pedelofila. I tako smo u tli lecenice saznali da bit ce konklave. A da je Stulkopel doveo vise pedelofila na jedno pledavanje nego sto ih ima među hlvatskim svecenicima. To nismo culi. I to niko ne pise. Ne da Solos. I budbasi.

Tvoj mali Ivica 

Odgovori

Skip to content