Dlagi dluze Jovo (XII. dio)

Kod nas opet bila je plava ludnica. Bila je teta iz skole i balba Stef. Oboje. A oni skloz su ludi. Na smesan nacin. Kad zajedno su. Moj tata uvek kaze da oni su opiceni. Skloz-naskloz. Teta naj vise voli iglati svakakve igle. Pa stalno ih izmislja. Onda uvjek bude ulnebes. Naplimel jednom su ona i mama iglale ko pogodit ce vise kletenizama.

{jathumbnail off}A ovog puta teta je lekla da hoce li iglati eci-peci-pec, ti nisi mali zec. Jel da ne smes biti zec, kad zec mozda i nije zec. I jel da ne bi dosla Kontla. Pa zablanila. I onda, ko ispadne da nije zec, mola smisljat doblu plicu. Ispalo je da moj tata nije zec. On poceo je plicu. Da bila jednom jedna klava. Salena. I oglomna. I da davala je mljeko. Ali da dosla je Kontla i da lekla je da sta ona misli. Da kakvo mleko. Da kakvi su to glupi stelotipi. Jel da bi mogla uvlediti se sova. Koja da uglozena je. Mlekom. I da zato, sta ima ona davati neko mljeko? Da mljeko nije mljeko nego glupa pedlasuda. I da zasto ona ne bi davala naplimel jaja. I da ako nece da doci ce balba aflatoskan i da onda videt ce kakvo to je mleko. I da videt ce svoga boga. Kojeg da ionako nema. Tako lekla je Kontla, a teta je izbecila oci na tatu. Lekla je da ne moze vjelovati. Da tako doblu plicu je smislio. I da stvalno ima dala.      

Onda ispala je teta iz skole. Da ona nije vjevelica. I ona pocela je plicati. Da jedna nastavnica plicala je plicu o malom piletu. Koje da bilo je tuzno i da dosla je mama kvocka. I istom tlenu stigla je SECI. I Iskolak. I da mahali su knigom „Stlazna stlana“. Da vikali su da to je plavo. Stlazna stlana. Jel da to ministlanstvo finacilalo je. A ne neke pedlasude. O mami kvocki. I da to mola se zablaniti. Jel da mogo je doci mama pjetao. Ili naplimel dva petla. I da kakva uopce mama? Da kvocka nije mama. Jel da nju uzgajali su na dlugi nacin da ona sigulno bi bila tata. Kvocka. I da toj nastavnici lose se pise. S njenim svim glupalijama. I stelotipima. Koima da nema mesta u skoli. Koja da napledna je. A ne neka balustina. Zaostala u pedlasudama. O mami i tati. I da teta nastavnica moze ici svojoj kuci. To plicati. Dok Kontla ne zablani. Mama kazala je da ajme jadno malo pile. A balba Stef kazo je da izvlsna je plica. Tata samo je leko da ajme i kuku-liku. 

Sad bio je led na mamu. Ona kazala je da bio jednom jedan vuk. I da ugledo je malo janje. Koje da bilo je jadno i uplaseno. I da nije znalo sta svasta glozno se splema. I da janje imalo je svoju malu livadu. Ali da bilo je silomasno i da molalo je plodati svoju livadu. Da plezivi. I da ne tlazi u kontenejlu. Jel da niko nije htio ulbanizilati. Njegovu livadu. A vuk da leko je. Ili plodaj ili cu te pojesti. I da kasnije je leko da kupila je negova zena. Vucica. I onda odmah je ulbanizilo. I plodo. Puno skuple. Ali jos leko je da on nema veze s tim. I da novac nije kod nega nego kod njegove vucice. I sogolice. I da on s tim nema ama bas nista. Da bilo pa ploslo. A jadno janje ostalo je silomasno. I plevaleno. Ali bal ga nisu pojeli. Jel na vleme je plodalo. Kad mama zavlsila je svi pljeskali su. Jel da plica je supel, iako da tuzna je. I da jadno malo janje.  

A onda doso je led na balba Stefa. Koji leko je da bio jednom jedan stlasni tigal. Od papila. Na teveliziji. I da on bio je malo glupast. A da jako se ljutio. Zbog toga. Jel mislio je da pametan je i liep. I da leko je da on je dobal. I da svima svasta daje. Susedima. Neke otoke naplimel. I Janezu da svasta daje. Da Janez bude zadovolan. Ali da niko njega ne lazume. Pa zato da je ljut. Jel da neko mola biti nomalan i pametan. Kao naplimel on. I jos da kako bi dao Janezu ako ne uzme. Nalodu. A da glupi nalod to ne lazumije. I da zato jako je lut. Jel da ovaj nalod njega ne zasluzuje. I da ko sisa glupi nalod kad nista ne lazumije. A onda na klaju plice, nalod je poludio i sledio tigla. Jel da on samo mislio je da je tigal. A da bio je od papila.

Jos leko je na klaju balba Stef da ima Boga. A tata je klimao glavom. Jel sad i on vjeluje. U Boga. Leko je da vjelovat ce bal u kolizmi. Zbog budbasa. A onda oba naculili su usi. U stlahu. Da ne uleti Kontla. Pa da vide boga svoga.

Tvoj mali Ivica

Odgovori

Skip to content