“EU se prema Cipru ponijela kao slon u staklarnici”

RUSIJA ZAMJERA ISKLJUČIVANJE   Ruski premijer Dmitrij Medvedev ustvrdio je da su ‘u pristupu financijskoj krizi na Cipru počinjene sve moguće pogreške’ (Foto Fotolia)

Ruski premijer Dimitrij Medvedev jučer je ocijenio da su u pristupu financijskoj krizi na Cipru počinjene “sve moguće pogreške” te pozvao na “promišljeniji” pristup koji neće naškoditi odnosima Rusije i Europske unije.

“Čini mi se da su u toj situaciji već počinjene sve moguće pogreške. Nadam se da će se na kraju usvojiti promišljenije rješenje koje će pomoći Cipru, a neće pogoršati naše odnose s Europskom unijom”, izjavio je Medvedev slikovito opisavši da se EU prema Cipru ponijela “kao slon u staklarnici”.

Potvrdio je da će ciparskoj krizi biti posvećena “posebna pozornost” na sastanku o suradnji Rusije i EU-a u Moskvi, gdje se očekuje dolazak predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa i 16 europskih povjerenika.

Medvedev Uniji zamjera što nije uključila Rusiju u pregovore s Ciprom o pomoći vrijednoj 10 milijardi eura u zamjenu za uvođenje dodatnog poreza na štedne uloge u svojim bankama, u kojima velik novac i kapital drže ruske banke i štediše.

“U takvim pregovorima i odlukama moraju sudjelovati sve zainteresirane strane”, rekao je Medvedev.

Hina/N.R. | benedikt

Odgovori

Skip to content