Vide Popović i dalje na čelu Hrvatske udruge Benedikt

U ponedjeljak, 18. ožujka 2013., održana je II. redovita godišnja sjednica Skupštine Hrvatske udruge Benedikt. Na Skupštini je izabrano novo vodstvo udruge za predstojeći jednogodišnji mandat, a prije toga je podneseno izvješće o radu udruge kroz prethodnu godinu dana.

{jathumbnail off}O radu i aktivnostima udruge u prethodnom mandatnom razdoblju izvještaj je podnio predsjednik Hrvatske udruge Benedikt Vide Popović, koji je naglasio kako je u posljednjih godinu dana udruga bila organizator ili suorganizator 41 događaja, a posebno je naglasio organizaciju manifestacije „Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju“. Uz predsjednika Popovića izvještaj o pojedinim segmentima rada udruge podnijeli su i Petar Rubić, Silvana Dragun, Goranka Adam i Ante Lijić. U ime Nadzornog odbora izvještaj članovima udruge podnio je Igor Pupić–Vurilj.

U izbornom dijelu Skupštine za predsjednika Hrvatske udruge Benedikt ponovno je izabran Vide Popović. Za članove Upravnog vijeća izabrani su Petar Rubić, Silvana Dragun, Ante Luetić i Josip Markotić, a članovi Nadzornog odbora su Ante Lijić, Emilio Šimić i Marijo Popović.

Na kraju sjednice Skupštine predsjednik Popović je prisutne članove upoznao s predstojećim aktivnostima Hrvatske udruge Benedikt. Tako će udruga u četvrtak, 21. ožujka 2013., u sklopu Dana kršćanske kulture biti suorganizator predavanja fra Ante Vučkovića na temu Godine vjere, a 15. travnja 2013. organizirat će predstavljanje romana „Jean ili miris smrti“ autorice Nevenke Nekić. Posebno je naglasio organizaciju Hrvatskog aktivističkog festivala „VIDIK FEST-a“ od 22. do 29. travnja 2013.

Od pozvanih predstavnika Županije, Splitsko–makarske nadbiskupije, grada Splita i okolnih gradova, pozivu se odazvao i nazočio kao gost na Skupštini gradonačelnik Kaštela Josip Berket.

Odgovori

Skip to content