Ivo, Josipe, Zorane, Vesna…SPREM’TE SE, SPREM’TE SE, stiže nam u posjet srbijanski Vučić!

„Ja klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Ispričavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac iz našeg naroda“, rekao je komedijaški teatralno predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u intervju za BHT, a izvatke su prenijeli i beogradski elektronički mediji.

{jathumbnail off}O očitom genocidu u Srebrenici ni riječi, pače, Nikolić ga i porekao, osim što se dotakao nekih, eto, nekih genocidnih ‘dejstava’, jasno, kakva je bila i hrvatska ‘Oluja’!

Usput, 17. studenog prošle godine prigodom pravednog oslobađanja naših generala u Haagu ritualno je, po ne znam koji put, zapaljen hrvatski državni stijeg usred Beograda ali i na prepunom stadionu kod nogometne utakmice Rad-Hajduk (iz Kule, Vojvodina); kakva samo šačica ‘naprednih’ radikala!

Ali, idemo dalje:
Kukavna hrvatska politička ‘elita’ prihvatila objeručke tu Nikolićevu ispriku kao da se Srebrenica nalazi u Hrvatskoj a nije ni u ‘Bosni’ nego, sramote li međunarodne, u Dodikovoj ‘RS’….kao da je Ratko Mladić bio bosansko-srpski general a njega plaćala JNA-centrala iz Beograda po nalogu ‘hrvata’ Veljka Kadijevića, danas Moskovljanina!

Raspisali se jednako kukavni, (anti-)hrvatski ‘neovisni’ mediji a glasno kukuriče i Radmanovo ‘Prisavlje’ o velikom zatopljenju naših odnosa sa Srbijom, u ‘regionu’. A vrijedna Pusićka pozvat će ‘vasceli’ srbijanski vrh u Hrvatsku da nam uveličaju pristup Europi, 1. srpnja og., blago nama!

Stiže odmah i reakcija s Istoka, kao izvidnicu šalju nam ‘komšije’ moćnog srbijanskog Vučića kojeg će, vjerovali ili ne, po državnom protokolu primiti cijeli politička ‘elita’ RH uključivo i Pusićka, eu-ministarka!

Tko je taj ‘veleglavati gospodin’?

-Aleksandar Vučić je doslovno ‘čovek za sve’!

Ovo što slijedi sastavljeno je prema radio-emisiji ‘Sendung vom 30. Juli 2012., Radio forum, Funkhaus Europa’:
Nakon skoro četvrt vijeka, od kako je u Srbiji na vlasti višestranačje, jedan-jedini partijski lider kontrolira sve ključne poluge vlasti u zemlji. To je predsjednik Napredne Stranke, Aleksandar Vučić, dakle stranke koja je proistekla iz bivše Šešeljeve-pročetničke, Srpske radikalne stranke.

Mladi vučić promijenio je četničku dlaku, a ćud??

Čak i nekadašnji komunistički režim držao je nepoćudnom definiciju takozvane ‘akumulacije vlasti’, koja je korištena u forumima kada bi se neko dokopao previše vlasti. Kako do nje ne bi došlo, posebno se pazilo onda, a i od kako je početkom 90-ih u Srbiji uvedeno višestranačje, da jedan čovjek istovremeno ne drži kontrolu nad aparatom sile, a posebno ne nad obavještajnim službama.

Posljednji veliki gospodar tajni(života i smrti!) bio je Aleksandar Ranković ali je i on nad sobom imao ne samo svemoćnog JeBoTe-a nego i partijski sistem koji ovako nešto nije dozvoljavao.

Vremena su se izgleda promijenila, pa je sada predsjednik Srpske Napredne Stranke, proistekle iz bivše Šešeljeve Radikalne Stranke, Aleksandar Vučić ne samo ministar obrane u novoj srpskoj vladi, već i njen potpredsjednik za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije, te koordinator svih službi ‘državne bezbednosti’.

Vučić je tijekom 90-ih bio udarna šaka četnikoidne Srpske Radikalne Stranke okorjelog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, s 28 godina postao je ministrom informiranja u vladi ‘balkanskog krvnika’ Slobodana Miloševića, 1999 g., tijekom čijeg su mandata autokratski zatvarane dnevne i nedjeljne novine….

….Danas je Vučić ‘jači’ nego što je to nekada bio Aleksandar Ranković, on je postigao što nitko prije njega nije:
Istovremeno je u vladi gdje kao ministar obrane zapovijeda vojskom a prema koalicionom sporazumu stavio je pod kontrolu civilnu ‘Bezbednosno-Informativnu Agenciju’, te obje vojno-obavještajne službe, ‘Vojnu Bezbednosnu Agenciju’ i ‘Vojnu Obavještajnu Agenciju’, odnosno ono što inače po funkciji nadzora pripada Predsjedništvu/Predsjedniku republike.

Ovo može ići i dalje, pa iako policiju kontrolira premijer vlade i lider Socijalista Ivica Dačić, ukoliko na mjestu direktora policije bude izabran kadar ‘naprednjaka’ (ex-Šešeljevih radikala!), to će značiti da će ‘sposobni’ Vučić praktično moći koordinirati i sve akcije MUP-a….i zaokružiti neviđenu ‘akumulaciju vlasti’; ‘bog i batina’!
Stoga je, valjda, i protokol neovisne RH-države prilagođen političkoj snazi moćnog srbijanskog Vučića!?
Možemo samo zamisliti kakav će prijam biti kad nam u Zagreb stigne cijela srbijanska politička vrhuška na čelu s ‘napr(e)dnjakom’ Tomislavom Nikolićem, od milja zvanim ‘GROBAR’!?

Pa, zbog mira u ‘regionu’ i zbog Teršeličkinog Rekom-a, Zoran Pusić-Eugen Jakovčićeve Documenta-e, a sve u cilju iskrenog sučeljavanja s prošlošću najbolje bi bilo da mu hrvatska politička ‘elita’ priredi srdačan doček u njemu jako dobro poznatom hrvatskom selu Antin!
Zašto baš tamo?

– Nekadašnji šef Ureda za informiranje u Đinđićevoj Vladi Vladimir Popović tvrdio je u izjavi za beogradsku Televiziju B91, u svibnju 2007., kako mu je nekadašnji šef srbijanske Službe državne bezbjednosti (SDB) Jovica Stanišić ispričao da je tadašnji Šešeljev zamjenik Tomislav Nikolić, u hrvatskom selu Antin, u jesen 1991., osobno pobio jednu skupinu civila.
Evo te izjave, citat:
„On je ’91., on lično, u selu Antin, zapadna Baranja, prilikom posete nekom dobrovoljačkom odredu SRS, došao kao funkcioner, i kad se tamo pekao vo, jagnjetina na ražnju i kad se malo napio, uveče je, kako bi im pokazao da je i on pravi Srbin(četnik!), uzeo kalašnjikov i neke babe i dede, njih jedno deset, petnaest pobio i bacio ih u bazen“, rekao je nekadašnji suradnik Zorana Đinđića, prenoseći tvrdnje SDB-ovca Jovice Stanišića.

Dakako, po uhodanom četničkom protokolu, to je bilo sasvim dovoljno da ga Vojislav Šešelj 1993.g. na Romaniji svečano inaugurira u četničkog vojvodu…koje titule se do danas nije odrekao!

Međutim, tvrdnje o sudjelovanju Tomislava Nikolića u masovnim zločinima tijekom srbijanske agresije na Republiku Hrvatsku (genocidu!?) nikada nitko nije pokušao rasvijetliti izuzev Srpkinje Nataše Kandić, ni Zoran Pusić, ni Vesna Teršelič, čak ni uzoriti Mladen Bajić a o našem ‘kamiličnom’ predsjedniku da i ne govorimo!

>>> VIDEO: Aleksandar Vučić: ‘Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu Muslimana!’

Uostalom, pa ionako ćemo, u prvom redu zahvaljujući YU-Pusićkoj, uskoro uzajamno-Hrvatska i Srbija-povući tužbe za genocid (dakako i ratnu štetu, temeljem hrvatske tužbe iz 1999.g.)pa smo sve bliže izjednačavanju žrtve i agresora odnosno premijerovoj ‘teoriji’ o građanskom ratu.
Jer, Šešeljevi, Nikolićevi četnici su masovno ubijali hrvatske građane (odnosno seljake). Sjetimo se samo kako je Milan Paroški u pratnji Vojislava Šešelja govorio u hrvatskom selu Jagodnjak:
„Ko vam kaže da ovo nije Srbija, ubijte ga ko kera pod tarabom!“
I što reći na kraju nego dopuniti Ružu Tomašić kako u Hrvatskoj ima i podosta nazovi-Hrvata koji se ponašaju kao tuđinci/gosti u vlastitoj zemlji, olako i lakomisleno opraštajući grijehe onima koji ni ne pomišljaju oprost zatražiti ili, nedajbože, prihvatiti ponižavajuću katarzu.

Jedini Srbin koji je iskreno zatražio oprost od svojih dobrih ‘komšija’-Hrvata bio je kninski zubar Milan Babić pa su ga našli, 5. ožujka 2006.g. kako se objesio u haškom zatvoru, vezicama za cipele o….niskopodni radijator!!!

damir kalafatić

Odgovori

Skip to content