Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika – proslava 20. obljetnice

Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika slavi 20 godina postojanja. HKDPD šalje redakciji Portala i svim ljudima dobre volje poziv na proslavu. Prenosimo pozivnicu.

{jathumbnail off}(HKDPD) Zagreb Gundulićeva 12

Poštovana gospodo!

Ove godine navršava se 20 god. Od osnutka našeg Društva. Osnivačka skupština održana je dne 25. svibnja 1993. u prisutnosti kardinala Kuharića. Točno na 15. svibnja proslavit ćemo spomen dan našeg osnivanja. U skladu s našim mogućnostima proslavit ćemo ga molitvom i radom. Proslavu predajemo pod zaštitu bl. Ivana Merza našeg nebeskog zaštitnika.

U 19 sati održat će se svečana koncelibrirana sv. misa u bazilici Srca Isusova. Pjevat će mješoviti zbor župe bl. Ivana Merza. Poslije sv. Mise bit će kratka molitva na blaženikovu grobu. A za tim predavanje koje će održati

vlč. Božidar Nagy-a

pod naslovom

„Katolička vjera, životno zvanje u djelima bl. Ivana Merza“

U tijeku 20 godina organizirali smo 200 redovitih predavanja u neprekidnom i neprekinutom slijedu što je vjerujemo jedinstveni slučaj u nas. Osim toga organizirali smo i niz izvanrednih predavanja. Velika zasluga ide i na Vas jer ste i Vi ugradili svojim predavanjima jednu kariku da se uspješno može ostvariti ovakvo djelo. Zahvaljujemo se najtoplije na Vašoj suradnji i pozivamo Vas i molimo da se u koliko ste u mogućnosti pridružite ovoj našoj proslavi.

Ravnateljstvo Društva

Dr. Ivo Soljačić, prof. emeritus
isoljaci@ttf.hr;
Sveučilište u Zagrebu
Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28a

Da se podsjetimo -> Snimka tribine na kojoj je gostovao akademik Vladimir Paar: Vjera i znanost

{youtube}gvGRrD2Uczo{/youtube}

Odgovori

Skip to content