Otvoreno pismo Predsjedniku: Zašto i po kojim kriterijima je ustaštvo “najmračnija pojava”?

A VAŠE SKRIVENE ZMIJE….?  Prenosimo Otvoreno pismo dr. Ružice Ćavar predsjedniku Republike Hrvatske, Ivi Josipoviću

Hrvatski pokret za život i obitelj

Maksimirska 51/II
10000 Zagreb
Tel/Fax: (01) 2316 014
Mob (dr. Ćavar): 098 389 890
E-mail: hapok1990@hotmail.com;
Zagreb, 13. 5. 2013.

Predsjedniku Republike Hrvatske
dr. Ivi Josipoviću

 ZAŠTO JE USTAŠTVO, PO VAMA, I PO KOJIM KRITERIJIMA BILO NAJMRAČNIJA POJAVA U XX STOLJEĆU I HRVATSKOJ, TE NANIJELA GOLEMO ZLO NAŠIM LJUDIMA I ZEMLJI?

Gospodine predsjedniče!

Prema izvješćima u dnevnome tisku, Vi ste, uz ministra branitelja Predraga Matića i dopredsjednika Sabora Nenada Stazića, povodom Dana pobjede nad fašizmom, Dana Europe i Dana oslobođenja Zagreba, 8. svibnja, na Mirogoju polagali vijence na spomenik Glasa hrvatske žrtve – Zid boli, grob narodnih heroja, te središnji križ u Aleji poginulih hrvatskih branitelja. Tom prilikom ste, uz fašizam, kao najveće zlo XX stoljeća, naglasili i gore navedene riječi o ustaštvu.

Zaista, ne znam po kojoj prosudbi i na temelju čega ste došli do takvoga zaključka. Zašto među tim mračnim pojavama XX stoljeća niste spomenuli komunizam, koji je svoje zločinačko djelovanje započeo prije sebi sličnih zala fašizma i nacizma, koji također niste spomenuli.
Ne vjerujem da Vam nije poznato da je, prema znanstvenim činjenicama, komunizam učinio bar duplo više zla od zlog fašizma i nacizma, jer je komunizam u svijetu odgovoran za preko 100 milijuna nedužnih žrtava.

U Hrvatskoj je, na čelu sa Vašim miljenikom maršalom Titom i pod Vašim “lijepim kapama mira i ljubavi”, na temelju “svete mržnje” ubijeno na najstrašniji način preko milijun ljudi, među kojima najviše Hrvata, a da i ne govorimo o najgorem kršenju svih ljudskih prava tijekom vladavine onog kojega Vi i Vama slični najviše slavite.

Nije Vam valjda također nepoznato da je i prema znanstvenoj knjizi povjesničara iz Instituta “Dr. Ivo Pilar” dr. sc. Josipa Jurčevića: “Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina”, objavljenoj u Zagrebu u svibnju 2012. godine, do tada otkriveno 1.517 masovnih grobišta diljem Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a da su 88,53% tih grobišta i jama napunile masakriranim i ubijenim ljudima jugoslavenske komunističke vlasti, po odobrenju i naredbi Tita, dok samo 2 grobišta potječu od vlasti NDH, znači ustaša, dakle 0,13%.

Od kada je onda daleko veće zlo onaj koji je učinio daleko manje zla?

Broj žrtava u Jasenovcu ste smanjili od najmanje 800.000 na 83.301, među kojima su upisani svi četnici i partizani poginuli u borbama sa ustašama bilo gdje, kao i sva umrla djeca po ratnim zbjegovima, koje nije uspio spasiti kardinal Stepinac, po dogovoru sa vlastima NDH i smjestiti ih u obitelji ili domove časnih sestara, a službeno se kaže 20.101 ubijeno dijete od ustaša u logoru Jasenovac. Prema popisu Spomen područja Jasenovac, ukupni broj žrtava iznosi 83.145, a Vi ste ih već povećali.

Gdje su kosti tih tolikih žrtava, preko 80.000, niste pokazali.

Pri probnim iskapanjima, još u vrijeme bivše Jugoslavije, i u Jasenovcu su isplivavale samo žrtve sa križnih puteva komunističkih zločina, pa se prestalo dalje iskapati.

Zašto bi onda ustaše, koji nisu bili nikakvi fašisti, bili najveće zlo u XX stoljeću?

Vjerojatno zato što su, kao dragovoljci i hrvatski rodoljubi, obnovili, nakon 839 godina, hrvatsku državu i branili je od neprijatelja i terorista, a također su i najveće žrtve, komunističkih zločina i komunističke mržnje.

Znači, za Vas i Vaše istomišljenike, najveći je problem što je istina došla na vidjelo, pa vi ne možete širiti samo svoje “istine”.

No, kao što reče hrvatski filozof i književnik Juraj Jurjević: “Uvijek je tako bilo i uvijek će tako biti: Čovječanstvo ima onoliko istina koliko i bogova! Više bogova, više istina. Jedan Bog, jedna Istina. A gdje Boga nema, tamo se živi bez istine, jer je svatko kroji prema sebi i prema svojoj potrebi i prilici!”

Ružica Ćavar, dr. stom. i dr. med.,
predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj i
članica Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva

Odgovori

Skip to content