Početak prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma BRAK = ŽENA + MUŠKARAC

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ počinje sutra, 12. 5. prikupljati potpise za raspisivanje referenduma koji će u Ustav Republike Hrvatske unijeti definiciju braka. Referendumsko pitanje glasi: Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?

{jathumbnail off}Ovu građansku inicijativu podupiru brojni pojedinci, građanske udruge – profesionalne, vjerske, braniteljske i razne druge te je dobila potporu svih većih vjerskih zajednica, a očekuju da će velika većina građana, bez obzira na političke i svjetonazorske razlike, poduprijeti održavanje referenduma kao izraza izravne demokracije. Organizacijski odbor inicijative pozvao je zainteresirane građane da se pridruže akciji potpisivanjem zahtjeva za raspisivanje referenduma, volontiranjem i prikupljanjem potpisa u svom mjestu te informiranjem što većeg broja ljudi o ovoj inicijativi.

Izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma o braku trajat će od 12. do 26. svibnja. Hrvatski sabor dužan je raspisati referendum nakon što oko 400 000 građana izjavi (potpiše) da to zahtijeva. Odredba koja kaže da je brak životna zajednica žene i muškarca bit će unesena u Ustav Republike Hrvatske ako natpolovična većina građana koji su izišli na referendum zaokruži odgovor ZA. Građani će se moći izjasniti na više od dvije tisuće lokacija u Hrvatskoj, među kojima će biti i lokacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici www.uimeobitelji.net.

Odgovori

Skip to content