Dnevno.hr: Pad Ace Stankovića – Sve manje voditelj, sve više nepristojni sugovornik i napadač

Vrijeme je da Aleksandar Stanković shvati kako studio HRT-a nije njegova ‘privatna prčija’ u kojoj može nekažnjeno maltretirati goste.

Vrijeme je da shvati kako njegov bahati stav dovodi do kontraučinka, pa zavolimo i ‘navijamo’ za goste s kojima se baš i ne slažemo. Vrijeme mu je i da promijeni retoriku jer je već odavno ‘provaljen’, pa unatoč svom agresivnom, gotovo policijskom ispitivanju, pred svojim gostima gubi bitke. Baš kao što ju je izgubio pred Željkom Markić i Ružom Tomašić.
  
{jathumbnail off}Tanka je linija između inteligentnog pripetavanja koja je nekoć znao priuštiti Aleksandar Stanković i niskih udaraca kao što je postavljanje pitanja intimne prirode, upadanja u riječi, očigledne pristranosti i u potpunosti prisvajanja medijskog prostora kako bi propagirao sebe i svoja načela, a sve to u udarnom terminu – nedjeljom u dva.

Posljednja gošća koja je sjela u Acin vrući stolac bila je predstavnica građanske inicijative ‘U ime obitelji’, Željka Markić, koja je, kako je to bilo za očekivati, vrlo gorljivo i argumentirano branila svoje stavove, ali i stavove 750.000 ljudi koji su dali svoj potpis za raspisivanje referenduma čije je pitanje: ‘Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?’

Kada je Stanković javno rekao ‘Referendum je diskriminacija’, posljednje što je trebao učiniti jest pozvati u goste inicijatora tog istog referenduma, jer je bilo jasno da će gošća proći ‘sito i rešeto’ neistomišljenika Ace koji još uvijek nije razvio sposobnost nepristranog vođenja i prihvaćanja činjenice da onaj koji misli drugačije ne mora nužno biti javno i izvrijeđan. Tako se između nadglasavanja sa sugovornicom i stalnim prekidanjem njenog izlaganja koje je bilo popraćeno hladnim pogledom, drznuo Željku Markić pitati je li članica katoličke organizacije Opus Dei. Na to mu je gošća odgovorila kako je to nepristojno i gotovo isto kao da je pita koje je vjere ili nacionalnosti. Stanković je inzistirao na tom odgovoru, iako nam je Bog svjedok da on sam ne voli kad ga se to pita.

S druge strane, teško je ne primjetiti blagost kojom je Stanković vodio (odnosno nije vodio) emisiju u kojoj je gostovala gay aktivistica Mima Simić i kojoj je voditelj u potpunosti prepustio sat vremena za zbližavanje javnosti sa svojim lezbijskim iskustvima, a s kojom je na kraju i zapjevao, pa se ‘njegovim malim privatnim studiom’ orila pjesma ‘Homoseksualci budimo svi’. Ovo Acino uživanje sasvim je objašnjivo obzirom da je njegova gošća Mima govorila ono što bi i on sam rekao, a što potvrđuje njegovo angažiranje u kampanji protiv homofobije ‘Jer nam je stalo’.

Vrijeme je da Aleksandar Stanković shvati kako studio HRT-a nije njegova ‘privatna prčija’ u kojoj može nekažnjeno maltretirati goste. Vrijeme je da shvati kako njegov bahati stav dovodi do kontraučinka, pa zavolimo i ‘navijamo’ za goste s kojima se baš i ne slažemo. Vrijeme mu je i da promijeni retoriku jer je već odavno ‘provaljen’, pa unatoč svom agresivnom, gotovo policijskom ispitivanju, pred svojim gostima gubi bitke. Baš kao što ju je izgubio pred Željkom Markić i Ružom Tomašić.

Izvor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content