Dlagi dluze Jovo XXX

Ja ploso sam kloz jednu gloznu avantulu. I onda ozbilno leko sam, da dlugi put doblo pazit cu. I zato od danas uviek slusat cu tatu. Makal to nekad izgledalo glupo.

 

{jathumbnail off}Ali plije nego ti isplicam, molam ti leci. Taj dan ja opet mislio sam da moj tata malo je poludio. Malo vise nego inace. Jel stalno puho je i uzdiso. Onda nesto lutito mlmlo i tiho poklino. Govolio je da majku im budbasku. Da zasto niko nece da kaze. A on da izgubio je kalte. Onda biesno vltio je dalinski. Pa stisko ga u saci. I lutito upilo jadne tipke. Ja mislio sam da dalinski nece plezivet. Nema sanse. Onda tata opet je puho i znojio se. Pa bulio u tele test. Pa mienao kanale. I lovio svake viesti. Ali ono sto nega zanimalo je. Nije naso. Onda skocio je. Ko da sjetio se. Pa upalio je itelnet. Ja odmah znao sam da sad platit ce jadni mis. Sleca da ovaj mis nie ziv. Jel inace sigulno clko bi. Tata stalno govolio je:-Da vidimo,… da vidimo,… mmm,… molam nac,… molam nac,…!

Ali izgleda da opet nista nie naso. Jel bio je sve vise lut i nevozan. U taj tlen uso je balba Stef. Tata odmah bio je mlvicu sletniji. Mozda on ce pomoc. Pa leko je balba Stefu da tlazi kad je koncelt. Jel da izgubio je kalte. Ali da niko ni zuc o tome. Gledaj napimel, leko je tata. Yutel pise o svima osim o mom konceltu. Imbex isto. Takozvana slobodna isto…

-Naso si plave-leko je Stef smijuci se.
-Ebate, u plavu si-pleko volje nasmijo se i tata-nego leci mi ti kad je.
-A znas da ti to ide usmenom pledajom. Od uha do uha-Stef puco je od smieha-to hlvatski medii ne plenose.
Onda Stef ipak kliknuo je i leko:-Evo plocitaj.
-Nedela, tlideseti lipanj, u dvadeset i jedan sat-tati laknulo je-ebate ti odma nađe. A ja plevltio sve udba-medie. I niko ni zuc.
-Ali sad poblem je za kalte. Jel nestalo je. Ima jos samo na Poludu-zablinuto ce mu balba Stef.
Tata leko je da svakako mola nabavit jel da obeco je mami. Pa da ona ubit ce ga. I da klenut ce plie, jel da bit ce velika guzva. Onda, ublzo on i mama kenuli su, a isto i Stef i negova Mila. A baka dosla je cuvat mene i malog blacu.

A onda kenula je moja glozna avantula. Kad setim se i sad zadlhtim. Jel kad tata i mama otisli su, ja iziso sam na dvol. Uzeo sam balun i malo iglo se Mesia. A onda balun otiso je niz ulicu. I uletio u neki auto. U pltaznik. Ja nekako jedva uvuko sam se unutla. Da izvucem balun. I onda bilo je gotovo. Neko zalupio je vlata. I auto kenulo je. Ja uslo sam se ziv. A onda sam ukipio se. Da onaj neko slucajno ne otklije me. Jel ko zna ko bio je taj covek. I kuda kenuo je. Mozda kakav je lazbojnik. Ili pedelofil. Mislio sam da cim stane, ja iskacem. I clta kuci. A onda cuo sam glas:-Ebate, koliko ih je. Ko da je finale lige plvaka.
-Ima ih i vise. Leko sam ti da pun je ovaj glad ustasa-leko dlugi je glas.

Znaci da bila su dvoica.

-Bit ce ih vise nego na Hambulg-leko je onaj plvi. Ja odma setio sam se o cemu to govoli. Jel moj tata isto to spomino je. Da to bila su vlemena. Onda dugo bila je tisina. Auto lagano je tlucko. A ja od stlaha nisam ni disao. A skolo nisam ni mogo. Jel ona dvoica glozno bazdila su. Toliko da smlad stipo me za oci.

-Sta cu napisat Bolis, ebate-opet zacuo se glas. Ja sad znao sam da jedan zvao se Bolis. Onda onaj nastavio je:-Ne mogu stavit da bilo je desetak tisuca. Ima ih puno vise.
-Ebiga, zato si placen. Snađi se. Ne pisi o tome koliko ih je. Smisli stogod dlugo.
-Hmm, u plavu si. Smislit cu ja nesto. Za onu clkavicu. Jel lođen sam za smislit-sad opet malo bila je tisina. Onda odednom. Auto stalo je. A onda onaj koi nie bio Bolis. Ponovio je da. Ebate, koliko ih je. Bas bio je lut. I nekako po glasu. Lazocalan. Onda Bolis leko je da cini mu se da ovdi pola je Splita. Ali da nie to ni slucajno napiso. Da on sigulno nece.
-U plavu si. Uzaludan bio je tlud doktolu Baltazalu. Da ljude odvuce od Poluda. Ebiga, nie upalilo. Sad mi molamo sanilat stetu.

-Gledaj stoke-leko je Bolis-zato se ja u Beogladu osecam ko kod kuce. Znas Julice, mozda bi se i tebi svidelo.
Ja sad znao sam da onaj dlugi zove se Julica. Onda on leko je da Bolis je u plavu jel da on vec dvadeset godina ovde, oseca se ko liba na suhom. Onda Bolis leko mu je da to nomalno je kad slce vuce ga na dlugu stlanu. I da zato on i je u beogladu. I da tamo pustio je kolen. I da bas sad ko da neko cupa ga. Jel da ustase zaebali su ih. I da odose u Eulopu. A da oni ostadose. Julica tesko uzdahnuo je. Jel i on isto mislio je. Ja tada naso sam neku lupicu pa mogo sam nesto malo videt ovu dvoicu. Julica besno gledo je ljude koji stalno su plolazili. Goleme lieke ljudi. Tisuce i tisuce. U milu i tisini. Dostojanstveno.

Onda Julica leko je:-To mi i je najgola muka. Ova malva ode u Eulopu. A nasi. Sad mogu se ebat. Ko zna oce li ikad-tesko je diso. Pa onda leko je:-A seti se Bolis kako lepo bilo je kad ti si na tenku ulazio u Vukoval. Cinilo se sve bajno. Ko u plici. Ko onda mogo je i zamislit ovo slanje.
Sad Bolis tesko je uzdahnuo. Ja volio bi da nie. Jel skolo ugusio me smlad. I Julica zacepio je nos. Iako i on zaudalo je. A Bolis leko je:-Da pijatelu. To bila su vlemena. Cinilo se da sve je nase. Do Tokia. A gledaj nas sad. Cucimo u zasedi i cekamo da naiđe koi ustasa. A nih ni za lek. Da bal naiđe koji. Ebote, ne znam sto napiso bi. Ma slat cu nesto. Ko i obicno. Ebi ga.

Onda odednom Julica ukipio se. Pa poceo se tlest. Onda leko je da vidi onoga. Da nie nomalan. Da zamoto se u zastavu. I da cudno ga gleda. Da cini mu se da pepoznat ce ga. Zato od stlaha. Blzo zavuko je glavu pod volan. Stenjo je ko da neko ubit ce ga. Bolis uladio je isto. Na dlugu stlanu. Ali jako lupio je glavom u nesto. Pa ko cudom otvolise se vlata na pltaznik. Ja jos uspio sam videt onog opakog tipa. Od slece skolo kliknuo sam. Jel pepozno sam tatu. Sav u clven, biel i plavi. Sjajio je. Ko da je u sedmom nebu. Zato je ovom smldivom Julici moj tata bio cudan. Ja onda blzo iskocio sam iz gloznog auta. Jel vec skolo bio sam se ugusio. Kad doso sam do tate on izbecio je oci. I leko mi je:-Mali, sve bole od boleg. Ne znam kako, ali bas dlago mi je da pojavio si se. Jel ovo bit ce nezabolavna noc.

I tako. Zavlsilo je na najljepsi nacin. S Tompsonom usli smo u Eulopu. A smldivi Julica i Bolis glizli su se u onom koma autu. I, bazdeci naokolo, smislali lazi za svoj dlagi yutel.

Tvoj mali Ivica

Odgovori

Skip to content