Sportske zanimljivosti

Iz Wimbledona nam i dalje stižu dobre vijesti.

{jathumbnail off}Naš Ivan Dodig, zajedno s Brazilcem Melom, plasirao se u finale parova. Tamo ih čekaju prvi nositelji, braća Bob i Mike Bryan.

Osim Ivana uspješna je bila i mlada Ana Konjuh. Ana, inače druga nositeljica na turniru, plasirala se u juniorsko polufinale. Tamo će se sastati s petom nositeljicom Taylor Townsend iz SAD-a.
Nažalost, mladi Borna Čorić nije prošao u polufinale. 16-godišnji Zagrepčanin izgubio je od Korejca Hyeona Chunga. Bilo je 7:6 (5), 6:3 za Chunga.

U ženskom finalu Wimbledona igrat će Njemica Sabine Lisicki i Francuskinja Marion Bartoli.

Evo i jedne već pomalo uobičajene atletske vijesti. Olimpijska pobjednica u bacanju diska, naša Sandra Perković, pobijedila je i na petom natjecanju Dijamantne lige u Laussani. Tako je obranila ukupnu pobjedu u toj disciplini. Pobjedu u Laussani ostvarila je najboljim hicem sezone od 68,96 m.

Naši mladi košarkaši saznali su protivnike za četvrtfinalni ogled na Svjetskom košarkaškom U19 prvenstvu u Pragu. To će biti reprezentacija Srbije, a susret će se odigrati u petak.

Zadnjih dana stižu nam loše nogometne vijesti. Evo još jedne. Hrvatska reprezentacija pala je s četvrtog na osmo mjesto na novoj FIFA-inoj ljestvici nakon dva poraza koja je doživjela prošlog mjeseca. Ispred nas su već otprije Španjolska koja i dalje drži prvo mjesto te druga Njemačka, a na treće mjesto probila se reprezentacija Kolumbije. Argentina sad zauzima četvrto mjesto, a na novoj FIFA-inoj ljestvici preskočili su nas još Nizozemci, Talijani i Portugalci. Hrvatska je osma, Brazil deveti, a deseta je reprezentacija Belgije.

 

Odgovori

Skip to content