JEDAN/JEDNA OD NAS – podržite inicijativu

Obiteljski Centar, Kaptol 10, PP 579, Zagreb, poziva građane da podrže inicijativu JEDAN/JEDNA OD NAS. Prenosimo poziv Udruge.

Cijenjeni, 

{jathumbnail off}U Europskoj Uniji je ozakonjena mogućnost utjecaja građana EU na zakonodavne procese u EU.

Ako se među građanima EU skupi 1.000.000 potpisa punoljetnih građana s ciljem da se o nekoj stvari pokrene zakonodavni proces, institucije EU trebaju pokrenuti takav proces.

Pro obiteljske i pro dječje i pro roditeljske udruge i osobe su pokrenule takvu inicijativu nazvanu JEDAN/JEDNA OD NAS, u kojoj se traži da se u EU zabrani financiranje svih postupaka koje pretpostavljaju ili traže uništavanje nerođene djece. U 2011. godini EU je financirala takve postupke sa više od 20.000.000 eura.

Tih 1.000.000 potpisa se mogu skupljati i on line i na papiru.

Bez obzira na eventualne zakonodavne efekte te inicijative, samim obrazlaganjem i skupljanjem potpisa utječemo na unapređenje kulture života u Hrvatskoj i drugim zemljama gdje žive hrvatski državljani a dakako i u cijeloj Evropi.

Od 1.VII. svi hrvatski državljani, i oni u Bosni i Hercegovini i bilo gdje drugdje živjeli, su također i građani EU i svi, ma gdje živjeli možemo sudjelovati u takvoj europskoj akciji.

Potpisi su se počeli skupljati od studenog 2012. i trebaju se skupiti do 1.XI. 2013.

4. srpnja su se ostvarile tehničke mogućnosti da se potpisi i sa strane hrvatskih državljana mogu skupljati on line i na papiru, pa Vam šaljemo informacije o tome.

U daljnjem tekstu šaljemo kratke upute kako se potpisati on line.

Također Vam proslijeđujemo mail in Bruxellesa, u kojem je adresa, koju kliknite, pa će Vam se odmah prikazati formular na kojem se mogu potpisati tri osobe. U rubriku: OSOBNI IDENTIFIKACIJSKI BROJ treba upisati ili OIB ili JMBG.

Informacije o Europskoj Građanskoj Inicijativi

JEDAN /JEDNA OD NAS 

Europska Unija nema nadležnosti nad zakonima o obitelji i pobačaju, međutim do sada financira aktivnosti, kojima se uništavaju ili pretpostavljaju uništavanja nerođene djece.

Zbog toga ova inicijativa traži da se u odgovarajuće propise, koji reguliraju trošenje novaca evropskih poreznih obveznika, znači i hrvatskih, unesu odredbe, koje zabranjuju:

FINANCIRANJE AKTIVNOSTI, KOJE UNIŠTAVAJU LJUDSKE EMBRIJE – NEROĐENU DJECU ILI PRETPOSTAVLJAJU NJIHOVO UNIŠTAVANJE.

 

Detaljnije informacije o ovoj Inicijativi mogu se dobiti na:

www.oneofus.eu, i na hrvatskom jeziku.

 

Na toj adresi može se on line potpisivati podrška ovoj Inicijativi za hrvatske građane.

Na adresi: www.oneofus.eu/paper-forms-download/ može se skinuti formular za potpisivanje podrške Inicijativi.

Kod skupljanja potpisa na papiru, EU nema nikakvih ograničenja gdje se mogu skupljati potpisi. Potpisi se dakle mogu skupljati u krugu obitelji, prijatelja, kod kolega i uopće svuda gdje imamo kontakte s mogućim potpisnicima.

Skupljenje potpise je dobro kopirati, da ih imate dokle želite, a originale možete slati na ured CROBIOS-a u Grahorovoj ul. 4 u Zagrebu. CROBIOS će čuvati potpise na papiru do predaje potpisa na provjeru početkom studenog 2013.

Nakon završetka skupljanja potpisa 1.XI.2013. potpisi trebaju biti predani u roku od 10 dana nadležnom ministarstvu u Zagrebu za kontrolu potpisa, koje će nakon provjere obavijestiti o potpisima nadležno tijelo Evr.Komisije.

Potpise skupljene on line, ured Evropska će Komisija poslati također nakon 1.XI. u Hrvatsku na provjeru.

Organizatori te Inicijative posebno računaju na Hrvatsku glede sakupljanja potpisa, pogotovo s obzirom na uspjeh inicijative U IME OBITELJI. 1.VII. me nazvao G. Carlo Casini, član EU Parlamenta i organizator Inicijative, da mi čestita ulazak u EU i ponovno izrazi nadu da će Hrvatska puno učiniti za skupljanje potpisa i postizavanje i nadmašivanje potrebnog broja potpisa.

Bez obzira na realizaciju željene i očekivane promjene pravne situacije glede trošenja novaca za uništavanje nerođene djece, sigurno se postiže edukativni rezultat, koji u krajnjoj konsekvenci znači da će zbog te Inicijative mnoga djeca doživjeti rođenje i uživati okrilje roditeljske ljubavi.

Ta Inicijativa podsjeća nas, a mi prigodom predlaganja potpisivanja, podsjećamo druge, da je postojanje svakog od nas počelo neodvojivim spajanjem malih dragocjenih djelića očevog i majčinog tijela nazvanih spermij i jajašce – začećem. Da je svakog od nas naša majka nosila pod srcem 9 mjeseci, ne 7 ili 6.

Da su prilikom začeća svakom od nas određeni boja očiju, kose i kože, fizionomija, stas a i spol, pa je tako svatko od nas muško ili žensko od začeća. Podsjeća svakoga da je ovo isto srce, koje sada kuca u prsima svakog od nas, počelo kucati oko tri tjedna nakon začeća. Takvo prisjećanje potiče na brigu i ljubav prema nerođenoj djeci, koja su JEDAN ili JEDNA OD NAS.

One od nas, koji smo prihvatili i prihvaćamo dar autentične katoličke vjere, ta inicijativa podsjeća da je svakog i svaku od nas ( besmrtnu, slobodnu, vrijednu i važnu ljudsku osobu ) individualnim i osobnim stvaralačkim činom, stvorio Bog ljubavi i milosrđa na poziv naših roditelja. Da svakog i svaku od nas Bog ljubi individualnom, nježnom, djelatnom, neopozivom i inteligentnom ljubavlju i da nam je priredio beskrajnu sreću u vječnom sjedinjenju s Njim. Podsjeća nas da je roditeljstvo najznačajnije stvaralaštvo dostupno čovjeku.

Mislim da su naše inteligentne prevoditeljice s pravom prevele ONE OF US, kao JEDAN/JEDNA OD NAS. To nas na jedan način podsjeća da je svatko od nas već tokom trudnoće muško ili žensko, a i pokazuje bogatstvo izričaja hrvatskog jezika koji ima različite izraze za označavanje muške i ženske osobe.

Bilo bi logično da ovu Evropsku građansku inicijativu podrže i oni, koji kažu da je pobačaj loše rješenje, ali da treba biti legalan.

Poštivanje ljudskog dostojanstva traži i poštivanje ljudskog mrtvog tijela, također i smaknutih kriminalaca i ubijenih neprijateljskih vojnika, a onda dakako još više i nevine, male slabe, nebranjene nerođene djece.

Za sada je možda bolje da se ne objavljuju vijesti ni u katoličkim medijima o ovoj Evropskoj akciji, tako da se u javnosti ne miješa ova EVROPSKA INICIJATIVA sa hrvatskom građanskom inicijativom U IME OBITELJI.

Uz izraze poštovanja i srdačne pozdrave

Marijo Živković

 

UPUTE ZA ONLINE POTPISIVANJE INICIJATIVE

1. Otvorite stranicu http://www.oneofus.eu/hr/

2. Kad se otvori kliknuti na zelenu tipku “POTPIŠI!” nakon čega se otvori stranica pod kontrolom Europske Komisije koji sadrži sustav internetskog prikupljanja potpisa

3. Na plavoj uzdužnoj traci kliknuti na tipku “Podupirem”

4. U novom prozoru koji se otvori s ponuđene liste odabrati zemlju (Hrvatska)

5. Unijeti tražene podatke (OIB ili JMBG i druge osobne podatke) te ponovo odabrati zemlju s ponuđene liste (Hrvatska)

6. U predviđene prostore (dva kvadratića) klikom potvrditi da su unesene informacije točne i da je pročitana Izjava o zaštiti osobnih podataka

7. Unijeti znakove sa slike na dnu obrasca

8. Još jedanput provjeriti upisane podatke

9. Kliknuti na tipku “Pošalji »”

10. Ako je sve učinjeno po uputama otvori se novi prozor u kojem se nalazi zahvala i potvrda o uspješno provedenom postupku.

Odgovori

Skip to content