Dlagi dluze Jovo XXXI

Dlagi dluze Jovo,

 

koja to bila je luđa

{jathumbnail off}Jel bio sam s tatom. I balba Stefom. A tamo bila je i teta iz skole. Naj plije, ja nisam ni znao sto bit ce. Samo vidio sam da moj tata nekako jako je ljut. Jel cieli dan ponavlo je da bit ce neka falsa. Ali da pokazat ce on nima falsu. Molam ti leci. Da ja nisam pojma imo sto je to falsa. Dok na klaju nisam skuzio. Ali molam ti isplicat ledom. Jel inace nece ti bit jasno. Pa nastavit ces po svome.

Evo kako to bilo je. Vec leko sam da tata bio je bas naostlen. Samo ponavlo je da dat ce im on falsu. Tako bilo je sve dok nie doso Stef. Jel da ici ce zajedno. Stefovim autom. Na javnu lasplavu. To jest falsu. Kad posli su, tata oklenuo se plema meni. I leko. Mali ides i ti. Meni bilo je dlago. Jel kad tata je ovakav onda uvek bude luđa. Stef malo je vozio svoj gof. A onda blzo dosli smo. Pa usli u neku zaguslivu postoliju. A tamo sjedila su tli coveka. I stalno ispod oka gledali kako postolija puni se. Cinilo se da nie im bas dlago. Sto doslo je puno ljudi. Toliko da pola ostalo je van. Kad moj tata vidio je onu tlojicu. Stisnuo je sake. Ja mislio sam da oni gotovi su. Sleca da bila je velika guzva pa da nie mogo do nih. Samo sklguto je zubima. I mislim da tiho je nesto im nablajo. Ali da ja ne cujem.

Onda vidjeli smo i tetu iz skole. I nenog velikog sina. I ona dosla je na falsu. A onda zapoceo je onaj u sledini. Da vec vleme je. Pa da on poceo bi. Nie govolio dugo. Jel blzo pekinuli su ga. Da takve gluposti slusaju vec godinu dana. I da ne tleba im to vise ponavlat. Covek malo se izgubio. Kasnie leko je da on zove se Dalko Tot. Moj tata leko je Stefu da on to pleveo bi Mlacni Skot. Stef puko je od smeha. I leko da dobal mu je eglenski. Onda balba leko je da desno od nega je Pilipovic. Ja odmah znao sam da ovaj nije Milko Pilipovic. Jel ovaj samo znojio se. I gledo naokolo ko uplaseni zeko. Sat vlemena nie ni glasa pustio. Tleci balba zvao se neki Lepusic. Ja cuo sam kad on tiho upito je jednog opasnog balbu. Koi sjedio je u blizini, da oce li ih ovdje tuci. Balba leko je da valda nece.

A onda pocela su pitanja. Jedan balba leko je da spolni odgoj. Da kakva je to znanost. Da napimel navedu ime samo jednog decjeg psihologa. Koi sulađivo je. Tot samo pleznojavo se. I nesto pokusavo je muljati. Malo desno, malo lievo. Pa malo stuc, pa malo muc. Ali nikako da odgovoli. U dvolani nasto je ulnebes. Od smieha. Dluze Jovo. Bas steta sto i ti nisi bio. Bas bilo je gust. Onda govolili su plofesol, blanitel, djecji psihiatal, svecenik, plofesolica, neki pledsednik necega, matulant, liecnik i mnogi dlugi. Svi bili su plotiv zdastvenog odgoja. A Tot stalno nesto pokusavo je vldat. Ali nie mu uspielo. Jel nisu mu dali. Da plica gluposti. Najveci ulnebes nasto je kad Tot leko je da sto je lod. Nesto leko je da muskalci su isti, a da zene nisu. Ulnebes puko je ko glom. Ja cuo sam kasnie da neki spominali su da. Gde im je znastvenik Stukopel. I negovi pijateli. Napimel Sanfold. Pedelofil. Tot nalavno sutio je. Pa opet pokusavo je vldat. I oplavdavat glupi odgoj. Na koncu ispalo je da svi loditeli koi dosli su. Ko i moj tata. I balba Stef. Da svi oni zele da dade im se i dlugi ploglam. Napimel ploglam od Glozd. Tot opet nesto petlo je bezveze. I on i Pilipovic samo znoili su se i uplaseno gledali naokolo. A Lepusic zbliso je na pola false. Valda od stlaha.

Onda Tot leko je da lasplava zavlsena je. A ja klenuo sam s tatom i balba Stefom. Stef leko je da oni sigulno opet ce po svome. Ali da oganizilat cemo se i opet tuzit ih. I to poimenice. Da dosta je ove tilanije luđaka koi da mlze sve sto hlvatsko je. Posebno nasu mladez. Za to vleme. Tata sjajio je. Bas bio je zadovolan. Ko kad bio je na konceltu. Pa kad uplasio se onaj smldivi Julica. U onom koma autu. I tata leko je. Da lako im je kad falsa je u Osieku ili u Lieci. Ali da jos oni videt ce sto znaci doneti falsu u Split. I jos svoim clvenkapa lazima e… nas u zdlav mozak. Dluze Jovo, oplosti, ali tata tako leko je. A ja na klaju skuzio sam da falsa je kad ti oganizilas lasplavu.

Tvoj mali Ivica

Odgovori

Skip to content