Spektakl u Splitu: Više od 50.000 obožavatelja na Thompsonovom koncertu (FOTO)

Pedesetak tisuća obožavatelja Marka Perkovića Thompsona okupilo se u nedjelju navečer na Poljudu. Koncertom koji je započeo u 21:42 započeo je je turneju “Ora et labora”.

{jathumbnail off}Prije početka koncerta publiku je pozdravio voditelj Denis Šabić. Uputio je pozdrave šibenskom biskupu Anti Ivasu, splitsko-dalmatinskom županu Zlatku Ževrnji, brojnim načelnicima gradova i općina iz Hrvatske i BiH, a posebno pripadnicima IV. gardijske brigade, kao i ostalih ratnih postrojbi te pripadnike generalskog zbora.

Thomson je počeo koncet s “Dobrodošli prijatelji moji”, te potom nastavio izvoditi pjesme s posljednjeg albuma.

Kao što su i obećali organizatori koncerta, priređena je do sad neviđena scenografija i glazbena produkcija u Hrvatskoj. Bina je dugačka pedesetak metara, na visini je od 16 metara, uz fascinantan light show, a s obje strane pozirnice dominiraju veliki zidovi na kojima se prenosi koncert uživo.

Pozadinom pozirnice dominira veliki srednjovjekovni štit.

Nakon četvrte otpjevane pjesme, točno u 22 sata, Thompskon se obratio riječima “Hvaljen Isus i Marija, dobri moj narode, kako ste mi?”. Cijeli je Poljud odgovorio pjesmom “Zovi, samo zovi, svi će sokolovi za te život dati”.

Uslijedila je pjesma “Bosna” s novog albuma, a pjesmu je Thompson posvetio “zemlji odakle smo potekli”.

Prava euforija nastala je u 22,15 kada je zapjevao “Kralju Dmitre Zvonimire” s prošlog albuma. Nastavila se pjesmom “Moj dida i ja” koju je s popularnim pjevačem pjevalo 50 tisuća obožavatelja. Uslijedila je “Vjetre s Dinare” i ostali hitovi.

Tijekom pjesme “Maranata”, na pozornicu je malo prije 23 sata izašao glumac Zlatko Vitez i izrecitirao ovu pjesmu koju je napisao šibenski biskup mons. Ante Ivas, koja završava stihom “dok je srca, bit će i Hrvata”.

JOŠKO DADIĆ/dalmacijanews.com
Foto: Jadran Babić / CROPIX

Odgovori

Skip to content