Bauk: Mala je vjerojatnost da je nevažećih 300.000 potpisa

“Vrlo je mala vjerojatnost da će biti 300.000 nevažećih potpisa. Dobili smo 52 kutije, negdje oko 18 tisuća araka na kojima je bilo nešto više od 760 tisuća potpisa”, rekao je Bauk

 

{jathumbnail off}Do početka jesenskog zasjedanja Sabora, najranije 15. rujna, bit će provjereni prikupljeni potpisi inicijative “U ime obitelji” za raspisivanje referenduma o ustavnoj definiciji braka kao zajednici žene i muškarca, odgovorio je novinarima poslije sjednice Vlade ministar uprave Arsen Bauk, upitan i može li 300.000 tisuća potpisa biti nevažeće.

Podsjetimo, za raspisivanje referenduma potrebna je 451 tisuća valjanih potpisa, a od predano ih je 750 tisuća.
“Vrlo je mala vjerojatnost da će biti baš toliki broj nevažećih potpisa. Dobili smo 52 kutije, negdje oko 18 tisuća araka na kojima je bilo nešto više od 760 tisuća potpisa. Nakon toga smo izuzeli jedan uzorak na kojem ćemo provjeriti podudaraju li se na njemu ime, prezime i OIB ili JMBG koji je tamo naveden. Kada dobijemo taj rezultat, ocijenit ćemo treba li ići u daljnju provjeru ili se na osnovu tog uzorka s vrlo velikom vjerojatnošću zaključiti da su i ostali potpisi u toj razini ispravni”, rekao je Bauk.

Izvor: Index.hr

 

Odgovori

Skip to content