Članice UN umorne od LGBT zahtjeva

Članice UN već su umorne od LGBT zahtjeva

{jathumbnail off}LGBT zajednica obilato potpomognuta politički, organizacijski i financijski od krugova kojima LGBT prava služe samo kao paravan za instalaciju nekih novih vrijednosti, pokušava homoseksualcima zajamčiti posebnu zaštitu koja ide dalje od onoga što međunarodni zakon već jamči svim pojedincima. Većina članica UN-a je umorna od tih zahtjeva koje traže socijalne povlastice za istospolne zajednice, posebnu pravnu zaštitu u kaznenom zakonu, zakonsko priznanje transseksualaca i druge kontroverzne zahtjeve.

Posebice u nerazvijenim zemljama uočava se rastuća nelagoda zbog inzistiranja Zapada na posebnim novim pravima za pojedince temeljem njihove seksualne preferencije ili osobno doživljene rodne pripadnosti. Zbog svega toga, novi prijedlog za otvaranje posebnog LGBT ureda pri UN je glatko odbijen.

UN ne dopušta otvaranje posebnog LGTB ureda

Ženeva, 13. lipnja 2013. (C-FAM)

Države članice UN-a prošlog su tjedna odbile dopustiti otvaranje posebnog UN-ovog ureda za lezbijska, gay, biseksualna i transrodna prava.

Ranije ove godine govorilo se da će homoseksualna i transrodna prava uskoro postati mainstream u Ujedinjenim Narodima, ali se na posljednjoj sjednici Vijeća za ljudska prava ta predviđanja nisu obistinila. Države članice odbile su dopustiti otvaranje posebnog ureda za globalno nadziranje LGTB prava, a predlagatelji nisu ni predložili rezoluciju o tome, jer bi ona vjerojatno bila odbijena.

Norveška, koja je govorila u ime zemalja koje podržavaju otvaranje takvoga ureda, pred Vijećem je izjavila da bi LGTB pitanja trebala biti sustavno integrirana u UN. Norveška je jedna od malobrojnih zemalja koja je u travnju 2013. sponzorirala konferenciju na tu temu, no okupilo se tek dvjestotinjak ljudi. Norveška je od Vijeća za ljudska prava UN-a tražila da razmotri rezultate te konferencije, iako je nije sponzorirao UN. Norveškoj su se pridružile samo 33 zemlje. Ostale su zemlje umorne od LGTB tema koje pokušavaju homoseksualcima zajamčiti posebnu zaštitu koja ide dalje od onoga što međunarodni zakon jamči svim pojedincima.

Kada je Vijeće posljednji puta raspravljalo o temi LGTB prava, od birokracije UN-a za ljudska prava je zatražilo izradu studije o nasilju i diskriminaciji prema LGTB osobama. Proučavanje je zatražilo socijalne povlastice za istospolne zajednice, posebnu pravnu zaštitu u kaznenom zakonu, zakonsko priznanje transseksualaca i druge kontroverzne zahtjeve. Proučavanje nije navelo dokaze o diskriminaciji LGTB osoba i priznalo je da o tome nema dovoljno podataka.

U razvijenim zemljama uočava se rastuća nelagoda zbog inzistiranja Zapada na posebnim novim pravima za pojedince temeljem njihove seksualne preferencije ili osobno doživljene rodne pripadnosti. U Africi, gdje obitelj ima veliki utjecaj na društvo, to se smatra nemoralnim i zabranjenim.

U svibnju 2013., Nigerija je donijela zakon koji zabranjuje brak između osoba istoga spola. Uganda se priprema donijeti zakon koji kriminalizira homoseksualno ponašanje. U lipnju 2013., Rusija je donijela zakon koji zabranjuje promidžbu homoseksualnosti među maloljetnicima.

Mnoge zapadne zemlje svejedno inzistiraju da su LGTB prava prioritet. Brojni se delegati žale na uporni pritisak SAD-a i nekih europskih zemalja.

Ban Ki-moon, glavni tajnih UN-a, u svojim govorima uporno spominje LGTB prava, ali tu temu ipak ne uspijeva staviti na dnevni red UN-a.

Navi Pillay, najviša dužnosnica UN-a u pitanjima ljudskih prava, izjavila je u svibnju 2013. da skandinavske zemlje financijski potiču birokraciju UN-a da bi se bavila LGTB temama. Kada se žalila na nedostatak sredstava, veleposlanici pri UN-u su se pitali zašto se toliko fokusira samo na LGTB prava.

Stefano Gennarini, J.D.

Engleski: http://www.lifesitenews.com/news/un-declines-pressure-to-form-a-special-lgbt-office

Odgovori

Skip to content