Danas pada odluka o referendumu

Danas pada odluka o referendumu građanske inicijative „U ime obitelji“

{jathumbnail off}Točka 28. Dnevnoga reda bit će ujedno i najzanimljivija jer će se u njoj raspravljati o vjerodostojnosti prikupljenih potpisa

Članovi Vlade raspravljat će i o izvješću Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) o stanju i provedbi investicija u energetskom sektoru za razdoblje od 31. ožujka 2012. do 31. ožujka 2013. godine. Bit će riječi i restrukturiranju Hrvatske radiotelevizije, novom zakonu o savjetima mladih kojim se želi bolje urediti osnivanje i funkcioniranje savjeta mladih u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Među 31. točkom Dnevnog reda najiščekivanija je ipak rasprava o tome hoće li se usvojiti referendum. Nakon što je sve skupa malo jenjalo, danas se sve ponovno ‘zakuhava’. Nije tajna da referendum ima mnogo oponenata, pa čak i u najvišim granama vlasti. Ipak, građani se nadaju kako sav njihov trud nije bio uzaludan i kako nema nikakvih prepreka u pozitivnom rješavanju zahtjeva.

Hoće li prikupljenih gotovo 750,000 potpisa na koncu biti dovoljno da se pokrene referendum ostaje za vidjeti. Predstavnica Inicijative Željka Markić već je ranije izjavila kako očekuje da Sabor provjeri potpise i uvrsti ga u proceduru u najkraćem mogućem roku. Dodala je kako također očekuje da saborski zastupnici izglasaju ovaj zahtjev jer on ne ugrožava ničija prava.

 

 

Odgovori

Skip to content