Homoseksualci su bolesni u glavi – srljaju u brak

MUŠKO PRIJATELJSTVO Subota je, čujem sirene, terenci tutnje prema restoranu Globus, najčešćoj destinaciji za svadbe. Krcati su muškarcima! U bijelom nakićenom mercedesu voze se dva ljepotana, slavljenici. Marko i Ivan se žene!

 

{jathumbnail off}Novi Zakon o istospolnim zajednicama mijenja sav naš život. Što se tu može, parkirao sam postrance i pričekao da furtutma prođe. Moje je vrijeme nepovratno prošlo.

Uvijek sam zavidio homoseksualcima na njihovoj slobodi. Kada veza zapadne u neminovnu krizu, partneri u najbližem kafiću popiju još jednu zajedničku kavicu, i potroše se još jedanput, s nogu, za rastanak. Ljubav? Dobro, ima i toga, ali sve više imam dojam da je ljubav precijenjena. Jeste li kada čuli nekog naoko muškog homoseksualca da se žali na punca ili punicu? Zapravo ima svekrvu i svekrivca.

Brak je teška neprilika

Kada uđem u svoj navodno heteroseksualni dom, osjetim svu težinu obiteljskih pravnih zavrzlama. Imam poseban pretinac za povijest bolesti: vjenčani list, zajedničke fotografije i slične gluposti. Namjeravam otvoriti novu ladicu ili registrator za svu tu silnu dokumentaciju kada moja supruga pokrene razvod, svjesna da sam posve iscijeđen. Dokumentacija kuće je zastrašujuća – projekti, potvrde, rješenja, troškovnici, računi i razne sheme. Tu su i izvodi iz zemljišnih knjiga i vlasnički listovi. Kako to obično biva, podrum je moj, penthouse pripada njoj, a između su se zgurali punac i punica. Ne dam se iz svoje stečevine – svi živimo u mojih pedeset kvadrata, a oni svoje stanove iznajmljuju i troše najamnine na različite gluposti. Krediti su napunili dva registratora. Ako me supruga najuri, tko će otplaćivati rate? Sve te komplikacije i muke, i puno toga sličnog, donosi vam taj nesretni institut braka.

Sami sebi oduzimaju slobodu

Homoseksualci ne kuže koliko su sretni, pa srljaju u robiju. Prije šest desetljeća svijet je protresao pokret mladih protiv institucije braka. Tako je nikla nova kultura, koja je imala svoju glazbu, svoju književnost, svoju filozofiju i svoju dugogodišnju povijest. Nekada su u Palestini mudri Eseni živjeli u kolonijama bez braka. Ako se dva mudraca simpatiziraju, jednostavno odu po drva. U jednoj svetoj noći, Marija od Kafarnauma prigrlila je svog ljubljenog mladića i uskoro rodila Isusa, dijete ljubavi. Isus je nastavio esensku tradiciju i nije se ženio. Nemojte mi pričati da je to bilo slučajno, jer nije sreo pravu Magdalenu. Bog je tako postavio pravila, ali ljudi nisu htjeli slušati. Ostaje zagonetka zašto je Isus otišao na svadbu u Kani i baš tamo pretvorio vodu u vino. Danas imate bolesnika i među heteroseksualnima, koji se razvedu, a onda ponovno uđu u brak. Kada je shvatio da brak nije za glazbenike, Marko Perković Thompson potegao je do pape u Rimu, da ishodi crkveni razvod. Današnje srljanje glazbenika i homoseksualaca u brak nije samo nedostatak inteligencije – možemo to gledati kao privremeni gubitak razuma.

2 x 2 = 7

Uvijek su njeni bili punac i punica, a njegovi svekar i svekrva. Dakle, u braku dva idiota imamo dva svekra i dvije svekrve, a u braku dvije glupače imamo dva punca i dvije punice. Možete li pojmiti količinu mržnje između lezbijke i njene punice? Sve su to posve nove okolnosti, na koje se teško priviknuti. Netko zvoni na mojim vratima, a ono stigli su njegov otac i njegova majka – moj svekar i moja svekrva! Bog svekre, bog mama! – pozdravim ih pristojno, a oni me spaljuju očima. Došli su spasiti dijete koje smo usvojili. Ta briga je prirodna, jer su oni našoj djeci praktično djed i baka. Malo je nejasno tko je u toj priči posvojen, ali idemo dalje. Bilo bi zgodno da “dečki” usvajaju curice, a “cure” da usvajaju dečke, ali se pogreške događaju. Tomica! – zovem našu zajedničku žrtvu. Dođi, stigli su ti djed i baka! Naravno da je uslijedila provokacija. Stiže barbika! Djed i baka donijeli su mu curu na napuhavanje, da se dijete pravilno preusmjeri. Kada ti svekrva donese curu na napuhavanje, to je zaista previše. Svekar pod pazuhom skriva novi primjerak Playboya, koji će mu slučajno ispasti u Tomičinoj sobi. Homoseksualcima preporučam da zaobiđu roditelje i druže se u drugom koljenu. Teta je uvijek teta, a ujak je uvijek ujak. I imaju više razumijevanja za životne i rodne otklone.

Gubi li se dobro staro muško prijateljstvo?

Kada u Saudijskoj Arabiji policija uoči na javnom mjestu muškarca i ženu kako razgovaraju, slijedi legitimiranje, pa ako sumnjivci ne dokažu da su rođaci, idu ravno u pržun. Žena može van iz kuće samo u pratnji supruga ili nekog rođaka. Naši vojnici bili su zaprepašteni kada su u Kabulu vidjeli muškarce kako šetaju i razgovaraju držeći se za ruke. To je kod muslimana izraz muškog prijateljstva, ne i seksualnog. Pokušao sam sa svojim prijateljem prošetati po Zagrebu držeći ga za ručicu, ali se stalno otimao. Ne samo da imamo istospolne brakove, imamo i istospolne svjetove. Žene su doma, peru i kuhaju, skrivene iza vela. To je nekakav red, a kod nas imamo prilično bezobrazan istospolni svijet žena. Moja je supruga svako malo na kavi s curama, bez marame, bez vela. Cure su toliko bahate da su popunile Vladu i javna poduzeća. Kada se zamjerite jednoj od njih, na vas ide cijela istospolna vojska. Kako godine odmiču, sve više sam osuđen na muško prijateljstvo, ali je razumijevanje slabo. Možemo li govoriti o muškom prijateljstvu između homoseksualaca i heteroseksualnih?

Manje sam seksualno preusmjeren, a više fokusiran

Homoseksualci obožavaju velike markete – tamo su sve blagajnice žene. Dečki su sretni da je tu negdje niža vrsta, a preusmjerenim damama paše ljubaznost mladih cura, koje vam za 2.000 kuna mjesečno nude svoj osmijeh, kao da su zaista zadovoljne. Za razliku od heteroseksualnih blagajnica, lezbijke su često uspješne poslovne žene, koje sve muškarce gledaju s podsmijehom. Zanimljivo, heteroseksualni muškarci i preusmjerene cure uživaju u filmu “Mulholland Drive” Davida Lincha, a preusmjerenim dečkima je dosadan. Meni je svejedno koju ulogu ima Naomi Watts, samo da to dete vidim. Može se reći da nisam preusmjeren, nego fokusiran. Najveći problem je ta precijenjena umjetnost, koja ne dozvoljava istospolne kolonije. Nadajmo se da svijet ulazi u pozitivne cikluse i da uskoro dolazi novo esensko doba.

Tvrtko Dolić

Odgovori

Skip to content