Sanja Sarnavka: ‘Iza referenduma o braku stoji Opus Dei’

Sanja i njena udruga, kao i mnoge udruge koje su do sad manipulirale ljudima i obmanjivale javnost, trenutno su u lošem raspoloženju jer se tiha većina organizirala

 

{jathumbnail off}U intervjuu koji je za Pupovčeve ‘Novosti’ dala predsjednica Udruge B.a.B.e., Sanja Sarnavka na pitanje ‘kamo, po vašem sudu, vodi referendum da se brak Ustavom definira kao životna zajednica žene i muškarca’, odgovorila je slijedeće:

‘S tom smo se inicijativom vratili gadno unazad. Smatram da je ona samo početak nečega većega što se planira napraviti. Ovo je proba, a uskoro će doći ozbiljnija pitanja, poput prava na pobačaj. Riječ je o ‘gomilici’ koja želi zauzeti pozicije moći u svjetonazorskoj priči. Od početka smo u njihovu vokabularu i načinu djelovanja prepoznali da je iza svega Opus Dei, vrlo utjecajna i bogata crkvena organizacija. Građani bi trebali shvatiti da nije riječ o prosječnim ljudima konzervativnih stavova, nego da ta grupa želi svoj svjetonazor učiniti općeprihvaćenim, pritom isključujući i diskriminirajući ionako marginalizirane skupine građana. Bit razvijene demokracije nije u tome da većina provodi svoju volju, nego da se manjini olakša da dođe do prava koja većina ima prirodno i bez prepreka’, rekla je Sarnavka.

Željka Markić iz inicijative ‘U ime obitelji’ na ovu je izjavu za Dnevno.hr reagirala i kazala:
– Mi imamo podršku svih crkvenih institucija, od katoličke, preko pravoslavne do muslimanske. Imamo na našoj strani sve političke stranke, izuzev vladajućeg SDP-a, HNS-a i IDS-a. I ono najvažnije, imamo 750.000 birača koji su svojim potpisom rekli što misle i što žele. Ja sam stoga uvjerena da nam se neće uspjeti nametnuti neke nedemokratske odluke potpomognute ovakvim izjavama koje je je uopće smiješno i komentirati.

Sa Željkom Markić u svemu se slaže i Ladislav Ilčić, predsjednik Udruge ‘Grozd’:
– Za početak, ja nemam veze s Opusom Dei (smijeh). Sanja i njena udruga, kao i mnoge udruge koje su do sad manipulirale ljudima i obmanjivale javnost, trenutno su u lošem raspoloženju jer se tiha većina organizirala. Zato sada vuku tako radikalne poteze i daju ovakve izjave. Ali, čini mi se da demokracija čini svoje.

 

 

 

Odgovori

Skip to content