Priče iz Čudozemlja: Udruge

Mračne sjene nadviše se nad Čudozemljem 

 

{jathumbnail off}Nakon kratkog prelistavanja slavne čudozemske povijesti, vrijeme je da se malo pozabavimo različitim krojačima predivne slike krasne nam (čudozemske) svakodnevice. Uz neupitno domoljubne političare, dokraja prožete najizvrsnijim duhovnim čuvstvima i visokim moralnim pregnućima, tu su i ultra-nezavisni mediji koji uvijek i o svemu hiper-objektivno izvješćuju. Osim krasnih političara i predivnih medija, ne možemo a da na poseban način ne spomenemo i najdraže nam različite extra-potrebite udruge i udrugice. Da njih nema, tako dragih, milih nam i nužnih, ne bismo jadni mogli ni zrak udisati. Bez njih bismo za dva dana svi pocrkali. Možda bi oni otporniji izdržali i tri, no, svakako bi i njih zla kob brzo sustigla. A udruge su nam tako nužne i tako nasušno potrebne. Pitate se zašto? Pa zato jer moramo naučiti da ne smijemo misliti baš ono što želimo, kad želimo i kako želimo. One moraju paziti na našu mentalnu higijenu te nas, pod lažnim plaštem iskrene brige za ovo ili ono, diskretno usmjeravati da čim prije usvojimo njihov vrijednosni sustav (čast iskrenim, stvarno potrebnim i doista vrijednim udrugama, no, golema većina njih su ili apsolutno nepotrebne, ili su kojekakve agenture). Drugim riječima mi, prije ili kasnije, moramo početi misliti kao one, jer samo je to ispravno i napredno. Samo će nam u tom slučaju i društvo biti zdravo i napredno, a budućnost vesela i svijetla. Ako se ne ponašamo kako su nam propisali članovi pojedinih udruga, siguran je to znak da smo krajnje zatucani, zaostali i primitivni. I, na koncu, opasni. A tada je, naravno, prijeko potrebna hitna intervencija. Neće nas nimalo iznenaditi ako ta intervencija uskoro bude uključivala besplatnu bijelu košulju koju će nakon dugog vremena moći skinuti samo specijalizirani liječnik.

Predstavit ćemo neke, tako nam mile, drage i potrebite udruge.

Udruga I S K U R A K:

Na slici vidite nekad najpoznatijeg člana ove popularne i „bez nje ne znam što bih“ udruge. Nažalost, on je silom loših prilika i dobrih neprilika već odavna istupio iz Iskurka. Pouzdane glasine kažu da je napustio udrugu jer je bio previše… hmm… običan.


{jathumbnail off}Nepoznato nam je ima li udruga nakon njegovog odlaska ijednog člana, no, pouzdano znamo da još uvijek odlično funkcionira. Naši povjerljivi izvori, koji naravno, kao i obično žele ostati anonimni, tvrde nam da udruga i dan-danas sasvim sigurno ima više od jednog člana. Neki od spomenutih izvora nam se kunu da ih ima čak skoro tri. Nama samo ostaje da im vjerujemo. Uostalom, moramo (košulja)!

 

Udruga K O N T R A B A S:

Najpoznatija, ali ne i jedina članica ove slavne udruge jest naša mila i nadasve simpatična S. YourAss.

{jathumbnail off}Danas se zahvaljujući suvremenoj informatičkoj tehnologiji, a prije svega satelitskim snimcima i CIA-inom prisluškivanju svega i svačega, posve pouzdano zna da ova iznimno beskorisna udruga ima najmanje dva člana. Možda čak i tri, iako, moramo to nevoljko priznati, za trećeg nismo baš potpuno sigurni. Naime, ni najveći eksperti, poprilično zbunjeni naprasno uvedenom rodnom ideologijom, još nisu utvrdili pripada li tajanstvena osoba s donje fotografije


{jathumbnail off}udruzi Iskurak ili udruzi Kontrabas. Zbog toga ga (je) već dugo vremena prisvajaju obje ove znamenite grupacije. Na taj način žele si priskrbiti što veći broj fanova i članova, jer dotična je osoba doista pravi mamac, kako za obične ljude, tako i za brojne izdašne sponzore.

Udruga R I Ž O T:

Iako poprilično mlada ova udruga nikako nije beznačajna. S potpunom sigurnošću i pod materijalnom odgovornošću tvrdimo da ima barem jednog hiperaktivnog člana, a u zadnje vrijeme se čak šuška i o jednom navodnom kripto-simpatizeru. I dok smo za člana posve sigurni, za ovog drugog se nažalost pokazalo da je ipak bio puno više kripto negoli simpatizer. No, bilo kako bilo, nešto se svakako pokreće u pozitivnom smjeru. Najpoznatiji i zasad izgleda jedini član udruge Rižot, čuveni je avanturist Ludomir Magellan. I dok je njegov daleki rođak bio slavni moreplovac, Ludomir je bar jednako toliko slavan dupelovac. Ovdje ga vidite u jednoj od njegovih neodoljivih zavodničkih poza.

 

{jathumbnail off}Udruga G L J U P:

Ovo je udruga koja je svojim samoprijegornim radom i pravednim pristupom četničkim zločinima u Domovinskom ratu, zaslužila nepodijeljene simpatije svih Čudozemaca. Malo je reći da je to zacijelo jedna od najomiljenijih udruga, uključujući i iznimno popularne-sportske, u cijelom Čudozemlju. Frontman udruge jest gospodin Pušić, a nepobitna je činjenica da baš zahvaljujući njemu udruga i jest tako popularna. On je, također, ponajviše zaslužan za njen objektivan, predan i nadasve pošten rad. Poznavatelji prave situacije čak vjeruju da je i sama udruga dobila ime po ovom skromnom, samozatajnom i iznad svega pravednom biću. Sudeći po njegovom izgledu, svakako jest.


{jathumbnail off}Da se to ipak na neki način zamaskira (jer bi možda moglo izazvati ljubomoru i revolt brojnih ostalih nepostojećih članova) naziv udruge se izgovara albanskim naglaskom.

 

Kako su nam vrijeme i prostor poprilično skučeni, ovom ćemo prilikom predstaviti još samo udrugu B.u.B.e.

Pouzdano znamo da je članica te udruge iznimno vrijedna i medijski extra eksponirana, svima nam draga gospoda SarMukaka. Za nju se pretpostavlja da je nepoznatog, a ako ne onda japanskog podrijetla.

{jathumbnail off}Za druge članove ove udruge nikad nismo čuli niti smo ih, nedajbože, vidjeli. Ipak, valja reci da neprovjerene glasine brbore da ih možda čak i ima. Gospoda SarMukaka poznata je po devizi „uvijek tamo gdje ne treba“. I još: „uvijek o onome o čemu pojma nemam“. Po zadnje kazanom čini nam se da bi se dotična gospođa, ako je zdravlje dobro posluži, čim prije trebala početi baviti visokom politikom.

I što reći na kraju? Pa, recimo bar to da se prosječan Čudozemac i više nego začuđen stalno pita zašto uopće postoje ovakve čudne udruge.


{jathumbnail off}Pita se, također, tko ih je formirao, organizirao i na samom početku financirao? Pita se još mnoga druga čudesa. Primjerice, radi čijeg su interesa udruge tu? Radi nas sigurno nisu. Jedino što sasvim pouzdano znamo jest da nam rade o glavi, a da smo mi prisiljeni to plaćati. Koje li ludosti!!!

 Nastavit će se!

Odgovori

Skip to content