Chicago – Obvezni spolni odgoj već u vrtićima

Današnjoj se djeci uskraćuje pravo da budu djeca. Od strane sebičnih odraslih osoba prisiljava ih se da uče stvari koje su potpuno neprilagođene njihovoj dobi. Vjerovali ili ne, u Chicagu počinju s uvođenjem obaveznog seksualnog odgoja za djecu vrtićke dobi.

 

{jathumbnail off}Donosimo tekst s američkog portala WND povodom najave o uvođenju obaveznog spolnog odgoja za vrtićku djecu u Chicagu. U tekstu se propituje uloga predsjednika Baracka Obame oko ove odluke budući je prije nego što je postao predsjednikom, zagovarao prijedlog uvođenja obaveznog spolnog odgoja u vrtiće. Treba napomenuti da je dolaskom na vlast predsjednik Obama za pitanja koja se tiču spolnog odgoja, 2009. godine imenovao kontroverznog homoseksualnog aktivistu Kevina Jenningsa čime je njegova Gay, lezbijska i straight obrazovna mreža postala nezaobilazan čimbenik u američkom školskom sustavu. Njihovi projekti koji se nude djeci, redovito izazivaju bijes javnosti. No, u saveznim državama poput Massachusettsa, gdje su legalizirani istospolni brakovi, roditeljima su uskraćena prava da odlučuju hoće li njihova djeca pohađati takve programe ili neće.

Autor se osvrnuo i na njemačku represiju nad roditeljima koji žele djecu školovati kod kuće, o čemu smo nedavno pisali. Sve to pokazuje zabrinjavajući trend koji dolazi sa zapada, a koji smo iskusili i na vlastitim leđima represivnim uvođenjem Zdravstvenog odgoja od strane ministra Jovanovića. U maniri najvećih diktatora, ministar Jovanović ignorira odluke Ustavnog suda RH koje ga obvezuju na poštivanje želja roditelja kod odabira programa odgoja svjetonazorskog tipa te ponovno uvodi isti spolni odgoj koji je izazvao pobunu roditelja, samo uz neke kozmetičke promjene.

Ovakvi slučajevi kod nas i u zapadnom svijetu predstavljaju ponajprije kršenje Konvencije o pravima djeteta koja štiti odnos djeteta i roditelja te propisuje pravo djeteta na odgoj u skladu sa svjetonazorom, vjeroispovijesti ili tradicijom roditelja. Jedini način suprotstavljanja ovakvim trendovima je veći društveni angažman roditelja u odbijanju ovakvih programa i podrška inicijativama koje žele zakonski zaštititi instituciju obitelji.

 

Nameće li se obaveza seksualnog obrazovanja vrtićkoj djeci?

Ekskluzivno: Jerry Newcombe alarmira javnost u svezi s najnovijim protukršćanskim obaveznim spolnim odgojem za vrtićku djecu

Današnjoj se djeci uskraćuje pravo da budu djeca. Od strane sebičnih odraslih osoba prisiljava ih se da uče stvari koje su potpuno neprilagođene njihovoj dobi. Vjerovali ili ne, u Chicagu počinju s uvođenjem obaveznog seksualnog odgoja za djecu vrtićke dobi, i to u trajanju od čak 300 minuta nastave.

Steven Ertelt na portalu LifeNews.com izvješćuje: „Prošli je tjedan sustav javnih škola grada Chicaga izazvao bijes javnosti najavom da su djevojčice i dječaci već u vrtiću spremni za nastavu iz spolnog odgoja. Ispostavilo se da je prije nego je postao predsjednik, Barack Obama izrazio isto mišljenje.“

Ertelt dalje proširuje zadnju tvrdnju i primjećuje kako ova najava oživljuje „prijedlog predsjednika Baracka Obame koji je podržan 2003. godine u doba kada je sjedio u Senatu savezne države Illinois te koji je kasnije branio u predsjedničkoj kampanji 2008. godine.”

I da ga ne bismo slučajno optužili za pristrano desničarsko novinarstvo, Ertelt dodaje: „Portal ABCNews.com objavio je priču o tome što je Obama rekao Planned Parenthoodu, organizaciji za pružanje usluga abortusa i kontracepcije. Priča je imala naslov: ‘Seksualni odgoj za vrtićku djecu je „nešto što je ispravno i potrebno,” rekao je Obama.’”

Majko Božija! Seksualni odgoj za vrtićku djecu? I to obavezan? Treba se upitati da li će im uopće reći cijelu istinu. Kao na primjer, istinu o opasnostima mnogobrojnih seksualnih stilova koji se danas žive.

Prije nekoliko godina jedan je školski odbor u saveznoj državi Massachusetts izglasao da se dopusti pristup kondomima učenicima unutar osnovne škole. Tada sam u vezi toga intervjuirao Petera Sprigga, znanstvenog savjetnika i člana Obiteljskog vijeća za istraživanje.

Rekao je sljedeće: „Pa, prema mom shvaćanju školski sustav želi kondome učiniti dostupnima po svim školama i ne žele postavljati dobna ograničenja učenicima. Prema tome, ovo znači da kada bi učenik prvog razreda osnovne škole zatražio kondom, mogao bi ga i dobiti.”

Dodao je kako u vrijeme kada se implementirala ova odluka roditelji nisu imali mogućnost da njihova djeca budu izuzeta od toga.

Sprigg je dodao: „Ali, prvašići?!? Kada se radi o njima, ne mislim da je moguće da bi kondome koristili za išta drugo osim za međusobne borbe s vodenim balonima.“ Bilo bi smiješno da nije pretragično.

Već smo vidjeli u slučaju Massachusettsa da nakon legalizacije istospolnih brakova 2004. godine, koja se dogodila putem arbitrarne odluke suca, roditelji nisu mogli izuzeti djecu sa satova na kojima ih se indoktriniralo homoseksualnom propagandaom. Roditeljima se nije slala obavijest o održavanju takvih satova, a njihova su djeca bila laka meta za indoktrinaciju.

Jedan hrabri roditelj, Dave Parker, uznemiren sadržajem kojemu je bilo izloženo njegovo dijete, otišao je do ravnatelja kako bi protestirao. Rečeno mu je da nema pravo izuzeti svoje dijete s uvredljivih, propagandističkih nastavnih satova. Roditelj nije želio otići dok ravnatelj ne pristane barem na to da ga se u budućnosti prethodno obavijesti kada će se održavati takvi satovi. Tom je prilikom Parker uhićen i proveo je noć u zatvoru. Pazite – u Sjedinjenim Američkim Državama!

Očevi osnivači Sjedinjenih Američkih Država bili su jasni u njihovoj zaštiti prava na priziv savjesti, čak i kada se ne bi slagali s onima koji su se na to pravo pozivali. Na primjer, George Washington se nije slagao s Kvekerima koji nisu željeli podržati Revoluciju u svojstvu vojnika. Washingtonu bi dobro bila došla njihova pomoć, međutim poslušni Kvekeri su po svojoj savjesti bili pacifisti. I George Washington je to poštovao.

U međuvremenu je iz njemačkih novina 30. kolovoza pristigao ovaj novinski naslov: „Policija nasilno upala na sat kućnog školovanja i odvela djecu.”

Zbog čega kršćanski roditelji u Njemačkoj nastoje školovati svoju djecu kod kuće? Dijelom da bi izbjegli obavezni spolni odgoj putem kojeg država daje samo polovično istinite informacije, često s destruktivnim posljedicama za zdravlje i život djece koje se javljaju prakticiranjem seksa izvan braka, što na primjer, za mnoge nije prema Božjem planu.

Njemačka obitelj Romeike zatražila je azil u SAD-u kako bi mogli školovati svoju djecu kod kuće. Obitelj Romeike je svoju djecu ispisala iz javnih škola u Njemačkoj kako bi izbjegla odgoj koji je protivan Biblijskom učenju i indoktrinaciju djece lažnim informacijama o ljudskoj seksualnosti. Sekularni spolni odgoj ne priznaje ulogu i značenje spolnog odnosa u Božijem planu kao što ne navodi destruktivne posljedice promiskuiteta. Roditelji su ti koji bi trebali odlučivati što je dobro za njihovu djecu jer se oni moraju nositi s posljedicama dječjih odluka.

Međutim, Obamina administracija aktivno radi na tome da obitelj Romeike deportira nazad u Njemačku gdje će se morati suočiti s posljedicama kršenja zakona protiv kućnog školovanja koji je donijet još 1938. kada je na vlasti bio Adolf Hitler.

Uza svo dužno poštovanje prema predsjedniku Obami, prisiljavanje djece da budu izložena zavaravajućim humanističkim poluistinama o seksualnosti nije nikako dobro i pravedno.

Ne čudi stoga što predsjednik svoje dvije kćeri šalje u jednu privatnu kršćansku školu. Tko bi uopće želio da mu djeca budu izložena nastavnim programima koji zavode djecu na krivi put a koje često nalazimo u našim javnim školama, kao što je to slučaj s nastavnim programima prema kojima će se uskoro u Chicagu predavati obavezni spolni odgoj vrtićkoj djeci?

Izvor: zdravstveniodgoj.com

 

 

Odgovori

Skip to content