Glas Koncila: Sramotan scenarij u Vukovaru

Može li se nazrijeti kraj spremnosti na podlosti Vlade koja svojim potezima manipulira i Srbima i Hrvatima priželjkujući njihovo sukobljavanje?

 

{jathumbnail off}”Sramotni scenarij” – taj je naslov urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić dao oštrome komentaru u kojemu se osvrće na nedavne dogadaje oko uvođenja ćiriličnih, odnosno dvojezičnih natpisa u Vukovaru. Srž komentara otkrivaju rečenice: “Umjesto rješavanja egzistencijalnih problema Vukovaraca, bez obzira na njihovu nacionalnost, sadašnja Vlada je pribjegla stvaranju otvorene provokacije. Može li se nazrijeti kraj spremnosti na podlosti Vlade koja svojim potezima manipulira i Srbima i Hrvatima priželjkujući njihovo sukobljavanje? Sramotni Vladin scenarij za Vukovar izaziva i još važnije pitanje: Što zapravo Vlada hoće, komu zapravo služi?”

Inače, događaji u Vukovaru, kroz izvještaje s raznih crkvenih događaja, tematizirani su u većoj ili manjoj mjeri u više tekstova u tjedniku. Između ostalih, rekavši da vjernik u svjetlu vjere treba imati hrabrosti “gledati istinu, stajati iza istine, izricati je, ali ne tako da istina bude malj kojim udaram drugoga”, na događaje se osvrnuo i đakovačko-osječki nadbiskup Ðuro Hranić, koji je predvodio misu na proslavi sv. Marka Križevčanina u Križevcima.

Izvor: IKA

Odgovori

Skip to content