Karolina Krišto: Odgovor Stankoviću

Da nije Srba, svi naši najmiliji koji su silovani, ubijeni, osakaćeni od srpskog agresora, danas bi bili živi i zdravi!

 

{jathumbnail off}Novinarka Karolina Vidović Krišto preko Facebook-a reagirala je na tvrdnje Aleksandra Stankovića iznešene u kolumni u jednom hrvatskom dnevnom listu. Stanković je napisao da mu se čini da bi sve bilo lakše bez Srba.
Novinarka Karolina Vidović Krišto reagirala je preko Facebook grupe “Stani, kriv si” na kolumnu Aleksandra Stankovića, objavljenu prošli tjedan u jednom hrvatskom dnevnom listu. Vidović Krišto je Stankoviću poručila: “Ovaj jeftini pamflet može jedino na toaletu biti od koristi, i to samo tebi i to samo ako nisi previše osjetljiv na takav papir.
A što se tiče ljudi srpske nacionalnosti i tvog sanjarenja, jedino što trebaš istaknuti je: da nije Srba, svi naši najmiliji koji su silovani, ubijeni, osakaćeni od srpskog agresora ne bi prošli tu kalvariju, danas bi bili živi i zdravi.”

Naime, Stanković je u kolumni naslova “Kad bi ovaj svijet bio bez Srba…” napisao kako mu se čini da bi sve bilo lakše bez Srba. “Stvarno, kad ne bi bilo Srba (znamo da nije korektno tako razmišljati i da to nije moguće, ali u ljudskoj prirodi je sanjati i zato ne uskraćujte nam snove), ljepša bi bila politika i Sabor, i ne bismo imali Pupovca onako pospanog i prijetvornog od kojeg strepimo i kada darove nosi, i vijesti iz kulture bi sjale bez Šerbedžije. Recimo da Srba nema, da ih samo na trenutak nema, Severina bi bila sretna žena, riješila se Popovića i Bregovića, Prljavci ne bi pjevali u Beogradu, Đoković se ne bi kreveljio ne televiziji, a Zdravko Mamić izjavljivao da je Jugoslavija najljepša zemlja na svijetu. U svijetu bez Srba gubi jedino Thompson, nema Jasenovca i Gradiške, penthausa u Radničkoj i donacija iz Ekvadora, ali, Bože moj, što je hrvatska sreća prema Thomposnovoj tuzi. Svijet bez Srba čini se sasvim ugodnim mjestom za život. Još da se riješiti komunista…“, stoji u Stankovićevom tekstu.

Inače, Karolina Vidović Krišto je, u suradnji s povjesničarom Josipom Jurčevićem i odvjetnikom Zvonimirom Hodakom, podigla kaznenu prijavu protiv Vojislava Stanimirovića, saborskog zastupnika i predsjednika SDSS-a. U kaznenoj se prijavi Stanimirovića tereti za kaznena djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava.

Autor: D.G./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content