Predstavljena knjiga “Hajka na Thompsona”

U organizaciji MH-Omiš u pastoralnom centru crkve sv. Petra, Priko-Omiš, pred punom dvoranom predstavljene su dvije najnovije Pečarićeve knjige: ‘Hajka na Thomsona’ i ‘Rasizam domaćih slugu’

 

{jathumbnail off}Moja pitanja ustvari su bila uobličena u komentar, a to su pitanja koja svaki hrvatski čovjek često postavlja samom sebi…..sam komentar se odnosio na prvu knjigu, na ‘hajku’!

Dakle, publicist, povjesničar, matematičar, dodao bih i filozof, Josip Pečarić, Hrvat je iz naše Boke Kotorske, Zaljeva hrvatskih svetaca-gdje, citiram autora: svaki kamen govori hrvatski.

Akademik Pečarić bez sumnje je polivalentna ličnost hrvatskog društva, čovjek nepresušne energije, ličnost koja bi svakom narodu služila na čast i diku. Nažalost u Hrvatskoj je etiketiran opasnim nacionalistom pa je zahvaljujući nehrvatskim medijima metaforički rečeno bačen na margine hrvatskih mrežnih portala. Njegove briljantne knjige prodaju se ponajviše među prijateljima za razliku od svekolikog ‘šunda’ koji se nametljivo plasira medijskom propagandom!
Jeste li kada vidjeli ovo markantno lice na tv-u?
-Sumnjam, a zašto niste?
-Pa, mediji ga se jednostavno boje!
Diplomirao je 1972., magistrirao 1975. (oboje elektrotehniku) a doktorirao je 1982. godine matematičke znanosti disertacijom ‘Jensenove i povezane nejednakosti’. Redoviti je profesor na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, voditelj seminara ‘Nejednakosti i primjene’ na Matematičkom odjelu PMF-a i glavni istraživač istoimenoga projekta Republike Hrvatske. Osim što je redoviti član HAZU, aktivni je član Njujorške akademije znanosti.

Jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka u području teorije nejednakosti, pa u svjetskim referativnim žurnalima (SAD i Njemačka) za njega kažu da je ‘veliko ime u teoriji nejednakosti’.

Jedan je od deset svjetskih matematičara čiji broj znanstvenih radova u inozemstvu prelazi brojku 500. Najplodniji je hrvatski znanstvenik s više od 800 znanstvenih radova iz područja matematike, te više od dvadeset publicističkih knjiga, u kojima se bavi temama ključnim za razumijevanje stvaranja hrvatske države.

Osim toga predaje i u dalekom Lahoreu-Pakistan doktorandima matematike s Bliskog i Dalekog istoka.
‘Hajka na Thompsona’ i ‘rasizam domaćih slugu’, knjige koje bi se po naslovu mogle objediniti pod jednim imenom: kao ‘rasistička hajka domaćih slugu na mpt-a’…..

Međutim, hajka na pjevača i hrvatskog branitelja hajka je na slobodu a sloboda je jedna od najvećih stečevina demokracije; još je Gundulić pjevao: ‘O lijepa, o draga, o slatka slobodo’! Tri su razine slobode: društvena, državna, osobna; ako je jedna ugrožena ugrožene su sve tri!

-A metode hajke na Thompsona su raznovrsne, od klasičnih zabrana svojstvenih nedemokratskim društvima, preko prljavih i podlih podmetanja pa sve do ‘Al Kajin’-ovog terorizma!

-Sjetimo se 2008., kad mu je zabranjen koncert u Stella Maris-Umag, akteri te zabrane bili su Stipe Mesić i tadašnji potpredsjednik IDS-a Damir Kajin; umjesto Thompsona pjevala je četnikuša Lepa Brena. Stipe Mesić je tada kazao: ako Marko dođe u Umag ja neću tamo biti kod predaje nagrade za Croatia-open, ili on ili ja!

-Te iste godine za Božić-boćarski dom-Pazin:
Umjesto zabrane, u boćarskom domu postavljena je bomba po plaćenom bombašu Vili Bonu ali je prerano eksplodirala ranivši atentatora; dakle radilo se o terorizmu u organizaciji ‘Al Kajin’-a. Dakako, nalogodavac tog terorističkog čina nikad nije i službeno označen a može se zaključiti tko je iza toga stajao-dakako, naš bivši predsjednik Stipe Mesić i tadašnji vicepredsjednik IDS-a, kao nalogodavac atentata, Damir Kajin.

-Sjetimo de prljavog podmetanja kod suđenja Sanaderu pri čemu Jutarnji list piše o pola milijuna eura koje je Sanader dao Thompsonu za šutnju-nepjevanje; Jutarnji se u lipnju og. ispričao za tu laž….i nikom ništa!

-Marko Perković plaća više poreza nego cijela estrada-uključivo i Severinu a vlasnik antihrvatskog EPH, Nino Pavić danas je državi i raznim financijskim institucijama dužan više od 500 milijuna kuna!?

-Sjetimo se i nedavne represije kad je policija izvršila pretres Markova stana u Splitu zbog, navodno, ilegalnog držanja trofejnog oružja!

-Za razliku od proganjanog Thompsona danas se Hrvatskom bezbrižno šeću i pjevaju Momčilo Bajagić-Bajaga, Arkanov bliski prijatelj Bora zvani čorba u Čakovcu, četnički rock-sastav ‘Jandrino jato’ pjeva u Udbini pokraj crkve Hrvatskih mučenika, Arkanova udovica Ceca ‘peva’ u Vukovaru ….koje li nacionalne sramote-jesu li to surogati Thompsonu?

Zaključak:

-Podjela na ‘ustaše’ i ‘partizane’….podjela je na one kojima su životni postulati Bog, obitelj i domovina i na one kojima hrvatska teško pada, koji hrvatsku nikad i nisu željeli niti su je voljeli.
Tuđman je rekao, davne 1992.g.: čuvajmo se onih 20 posto koji ne vole Hrvatsku ….a danas tih 20 posto udbo-mafijaša ‘drma’ Hrvatskom!

-U Kninu se na proslavi ‘Oluje’ okupilo 5.000 zviždača spram razdraganih 120.000, mahom mladeži, u Čavoglavama!
Na tom uistinu veličanstvenom koncertu hrvatska policija traži ustaške kape a u ‘ustaničkom’ Srbu puna livada komunističkih zvijezda petokraka i posprdni ćirilični natpis na engleskom jeziku: ‘ovo je hrvatska’….sprdnja!
Što na kraju reći?

-Aktualna i permanentna hajka na Thompsona ujedno je i negacija slobode javne riječi a ksenofobično izmišljanje državnih neprijatelja-po predsjedniku RH ustaških guja-podsjeća na neka stara vremena kad je manjinska oligarhija na jednak način tražila pokriće za svoje nedemokratske postupke represije!
Hrvatskom se slobodno šeću četnici a progone se hrvatski domoljubi umjesto da se u zatvor strpaju krivokletnici, tuđi sluge i izdajnici hrvatskog naroda poput Stipe Mesića, Damira Kajina i ine antihrvatske klateži.

Ali, ‘ni jedna nije do zore gorjela’ pa neće ni njihova!

Ps.:
Jasno, ovoj Tribini nije nazočio nitko od aktualne gradske vlasti jer na vlast dođoše oni koji ne poštuju ni Boga, ni obitelj ni Domovinu!

Autor: Damir Kalafatić/Croative.net

Odgovori

Skip to content