Stručnjaci iz Vatikana dolaze provjeriti Gospin kip

Izjava svjedoka: Kip Gospe ne svijetli čim padne mrak i ne svijetli uvijek po mraku

 

{jathumbnail off}Gospin kip iz kuće vidjelice Vicke koji je ovih dana plijenio pažnju zbog neobičnog svjetla prenesen je u Župni ured kod Crkve sv. Jakova u Međugorju.

Tamošnji mediji najavljuju dolazak stručnjaka iz Vatikana u roku od nekoliko dana. Oni bi trebali pregledati kip, a potom i utvrditi misterij o kojem se danima raspravlja – zašto kip svijetli?

Autor: I.M./Dnevno.hr

  

Izjava svjedoka: Kip Gospe ne svijetli čim padne mrak i ne svijetli uvijek po mraku

Danas je kip prenesen u župni ured gdje će ga Vatikan preispitati.
Ovih su se dana zaredale razne optužbe na račun Međugorja. Tako je jedna od teorija bila da je netko Gospu premazao flourescentnim slojem pa je to bio razlog njezine svjetlosti.

Mi vam donosimo iskaz Međugorca koji tvrdi da se svjetlost ne pojavljuje u isto vrijeme, niti je uvjetuje mrak:

“Četiri dana je počeo svijetliti oko 19.30 navečer, a preksinoć je počeo tek svijetliti oko 21.30… čitavo vrijeme je bio u mraku – iskreno, da nisam vidio vlastitim očima ne bih ni ja vjerovao.
A slična stvar se dogodila prvi dan. Ljudi su dolazili i samo gledali i slikali kip, a svijetlost se počela gubiti. Odjednom je jedan momak rekao da se počne moliti Zdravomarijo i kip je ponovno počeo jače svijetliti. I vjeruj mi, nijedna slika s aparatom nije autentična jer kip nije svijetlio zelenom bojom kako je na slikama nego nekakvom blagom sivkasto-bijelom.”

Danas je kip prenesen u župni ured gdje će ga Vatikan preispitati, prenosi Svjedončastva.com.

Autor: A. R./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content