Zdravko Tomac: Neviđene gluposti – Vlada koja laže građane i vrijeđa EU dužnosnike

Izgubili su povjerenje, doveli zemlju u poziciju da nas smatraju balkanskom zemljom koja ne drži obećanja, koja hoće prevariti, neće provesti ono što je potpisala, vuče iracionalne poteze 

{jathumbnail off}”Dugo sam bio u politici i vidio sam svašta, ali takvu glupost nikad nisam”, poručuje Zdravko Tomac, komentirajući najnoviji razvoj događaja oko “Lex Perković”. Tomca smo zatekli na povratku iz blizine Međugorja.

– O čudima se ne može racionalno govoriti. Svako pojavljivanje Gospe je čudo i ono je neobjašnjivo. Bitno je vjerovati; oni koji vjeruju za njih je to istina. Oni koji ne vjeruju, i kad vide svojim očima, kažu da je to halucinacija. Više sam puta bio u Međugorju, gledao ljude iz cijelog svijeta, mlade ljude u transu, razgovarao s mnogima. Kad su odlazili iz Međugorja bili su sretni, mirni, zadovoljni, doživjeli su duhovnu obnovu. Vjerujem u snagu vjere, snagu dobra i nadam se da će Međugorje dobiti status službenog svetišta – kaže Tomac. No, bivšeg sveučilišnog profesora, političara i analitičara kontaktirali smo iz drugog razloga – da nam prokomentira najnoviji razvoj događaja vezano uz Lex Perković. Iz Bruxellesa je izviješćeno da bi se europski uhidbeni nalog trebao početi primjenjivati od 1. siječnja 2014. I tako je sve opet vraćeno na staro.

– Dugo sam bio u politici i vidio sam svašta, ali takvu glupost nikad nisam. Jednostavno ne mogu naći nijedan racionalan razlog zašto je to Hrvatska napravila. Do danas se nije otkrilo kome to koristi, zašto je to napravljeno. To je potpuno iracionalno, van svake logike i zato je to teško i komentirati. Izgubili su povjerenje, doveli zemlju u poziciju da nas smatraju balkanskom zemljom koja ne drži obećanja, koja hoće prevariti, neće provesti ono što je potpisala, vuče iracionalne poteze. Dobili smo Vladu koja laže građane i druge, vrijeđa europske dužnosnike, obmanjuje. Nakon svega toga što se dogodilo već je davno trebao dati otkaz. Sad smo se vratili na početak, a šteta je ogromna i netko bi trebao odgovarati – oštar je Tomac.

A kao da potvrđuje Tomčeve riječi, Viviane Reding je najavila da će Europska komisija “pozorno pratiti sve poduzete korake hrvatske Vlade”. I tako nas je Viviane Reding željeznom rukom uhvatila za šiju i – ne pušta. Zahvaljujući kome – zna se.

 Izvor: Z.S./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content