Odobreno pokretanje kaznenog postupka protiv SDP-ovca Željka Sabe

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je i bez rasprave danas odobrilo pokretanje kaznenog postupka protiv SDP-ova zastupnika i vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, kojega USKOK tereti za pokušaj podmićivanja dvoje HDZ-ovih vijećnika

 

{jathumbnail off}Odluku MIP-a još treba potvrditi saborski plenum, a uobičajeno je da se kazneni postupak odobrava ako ga zatraži DORH.

Sabo je danas u Vukovaru izjavio da će u Saboru prilikom glasovanja o skidanju njegova imuniteta i sam dići ruku “za” te je izrazio uvjerenje da će u sudskom postupku biti oslobođen krivnje.

USKOK je 18. listopada pred Županijskim sudom u Osijeku podignuo optužnicu kojom se Sabi na teret stavlja da je HDZ-ovoj vijećnici Mariji Budimir nudio mjesto člana u Nadroznom odboru ‘Borova’, mjesto predsjednice gradske Komisije za europske poslove te novčane naknade u iznosu do 50 tisuća kuna, kako bi u Gradskom vijeću podržala koaliciju koju predvodi SDP i tako toj stranci omogućila formiranje većine.

Tereti ga se da je, s istim motivom, pokušao podmititi i Radivoja Đurića (HDZ), kojemu je preko supruge Ružice nudio da će Đurićevu sinu osigurati položaj direktora Hrvatskog radija, a supruzi mjesto glave sestre u vukovarskoj bolnici.

Nakon provedene istrage, USKOK je Sabu optužio za kaznena djela protiv biračkog prava, a među dokazima na kojima temelje optužnicu navodi se i snimka razgovora vukovarskog gradonačelnika i Marije Budimir, koje je vijećnica tajno snimila diktafonom.

Autor: Hina

Odgovori

Skip to content