Opet Drago (drago vam ili ne) – zaobići u širokom luku

Izgleda da HRT gubi i posljednje mrvice svog kredibiliteta. Naime, danas je u emisiji “Hrvatska uživo” gostovao Drago Pilsel koji je jednom izjavio o Katoličkoj crkvi da je “mala neljudska, nacionalistička i žalosna katolička sekta” od koje želi ostati daleko

 

{jathumbnail off}Izgleda da HRT gubi i posljednje mrvice svog kredibiliteta. Naime, danas je u emisiji “Hrvatska uživo” gostovao Drago Pilsel. Nećemo previše komentirati pojavu novinara koji je jednom izjavio o katoličkoj crkvi da je “mala neljudska, nacionalistička i žalosna katolička sekta” od koje želi ostati daleko. Međutim, spomenut ćemo očitu krađu koju je Pilsel zajedno s novinarom HRT-a, a očito i cijelim ravnateljstvom ove javne televizijske kuće, počinio pred hrvatskim gledateljima. Bilo vam drago ili ne, Drago opet mučki napada pod krinkom kakvog spasitelja naroda koji je u potpunoj medijskoj crnini bez njega i njegovih kolumni.

Nadugo je i naširoko u informativnoj emisiji HRT-a koja se emitirala u utorak u popodnevnim satima Drago Pilsel pojasnio ideju o svom portalu autograf.hr koji je nedavno otvoren, a koji je namijenjen čitateljima cijelog Balkana: “Čitamo se od Ljubljane do Makedonije!”. Rekao je i kako ga je na pokretanje portala prisililo nezadovoljstvo i “očaj, jer kako živjeti kad jedan novinar ne može platiti račune nakon 40 godina profesije”. Slušali smo i sveopće hvalospjeve o tzv. neprofitnom portalu koji “pretpostavlja odgovoran, nekompromisan, potpuno moralan i angažiran stav”.

Ovaj samozvani društveni arbitar napominje kako će financiranje portala “riješiti čudom”. “Režem ruku da ćemo u mjesec i po’ dana imati toliku mrežu čitatelja koji će nam htjeti dati euro mjesečno”, agresivno kaže Pilsel o novčanim prihodima jer taj portal je, pogađate, toliko dobar da ćemo svi imati potrebu odvojiti iz svoga džepa teško zarađen novac i dati mu ga. Štoviše, okrene se Pilsel kameri i gromko izjavi: “Radimo nešto za vaše zdravlje!”. Hvala ti Drago.

Zaista moramo ‘pohvaliti’ objektivno izvještavanje javne televizije koja u svom opisu treba obrazovati hrvatski narod. Zato im i plaćamo pretplatu. Možemo im i isto tako javno zahvaliti što promoviraju jednog hrvatskog novinara koji je odlučio pokrenuti portal koji je neprofitan, toliko neprofitan da ga je pokrenuo jer ne može plaćati struju. Baš lijepo od njih što Pilselu nisu naplatili ovaj “sastanak s istinom”, iako reklama te minutaže zasigurno stoji više tisuća kuna. Zašto izvlačiti pare od prijatelja HRT-a kada je puno lakše nabiti ovrhu baki koja nije platila koji mjesec pretplate. Kaže Pilsel na svom portalu da im je cilj biti “nepotkupljivi razotkrivač društvenih zala”, mi ćemo nadodati: možda da krenu od sebe.

Autor: A. R./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content