PROTESTANTI U HRVATSKOJ PODRŽALI BRAK KAO ZAJEDNICU MUŠKARCA I ŽENE

Protestantska reformirana kršćanska crkva u Republici Hrvatskoj izražava svoju punu podršku održavanju narodnog referenduma o ustavnoj definiciji braka

 

{jathumbnail off}Kao kršćani, a posebno kao reformirani kršćani koji se drže gesla “Sola Scriptura”, smatramo da je brak u Svetom pismu jasno i izričito definiran kao životna zajednica muškarca i žene…

…te je kao takav ne samo moralna kategorija, već predstavlja temelj Božjeg stvaralačkoga plana za čovječanstvo.

Nadalje, smatramo da brak civilizacijski i suštinski znači životnu zajednicu muškarca i žene. Kao takav on je utkan u temeljne vrijednosti čovječanstva. Brak je također i srž, srce i stvaralački potencijal obitelji. Zdrava i skladna obitelj je temelj i uvjet napretka svakog društva, te ogledalo njegova stanja.

U posljednjim desetljećima brak i obitelj su sve više izloženi ideološkim pritiscima i subverziji različitih lobija. Brak i obitelj su već ionako dovoljno ugroženi materijalnom, moralnom i duhovnom krizom našeg društva. Stoga smatramo da je ovakav referendum potreban i koristan.

Zbog ovdje navedenih razloga svim vjernicima preporučamo da na glasačkom listiću zaokruže ZA.

Smatramo da ustavno definiranje braka u njegovom suštinskom i izvornom značenju ne može predstavljati nikakvu diskriminaciju prema LGBT populaciji. Upravo suprotno, ideologija koja želi mijenjati značenje temeljnih pojmova i vrijednosti u skladu sa svojim sklonostima je opasna i može donijeti nesagledivo štetne posljedice po društvo. Stoga ustavno definiranje braka kao životne zajednice muškarca i žene predstavlja dodatnu zaštitu braka i obitelji kao temeljnih vrijednosti našeg društva.

Naša podrška referendumu ne znači bilo kakvu nesnošljivost prema osobama homoseksualnih i inih sklonosti. Dapače, svakog čovjeka pozivamo vjerovati Evanđelje Isusa Krista, koje mu jedino može donijeti Božje oproštenje, puninu života i mir. Cilj nam je našim stavovima pridonositi demokratskim procesima u društvu i međusobnom uvažavanju, a ne bilo kakvom širenju netrpeljivosti.

U ime Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH

Dr.sc. Jasmin Milić

biskup

Izvor: dragovoljac.com

Odgovori

Skip to content