Facebook Torcida: Kako se torcidaši rugaju s najnovijim stanjem u HR nogometu

Evo kako se Torcida izravno ruga s HNL-om, Mamićem, Jovanovićem…

{jathumbnail off}’Smiješan odbor nije ni mogao donijeti ozbiljnu odluku – voucheri su pali kad je odigrana prva utakmica nakon njihovog donošenja, pitanje je samo kada će ih formalno ukinuti.’

Uoči današnjeg, još jednog derbija između Dinama i Hajduka, ovaj put u Kupu, na službenim Facebook stranicama Torcide osvanuo je tekst iz tzv. projekta “Izravnog ruganja s hrvatskom nogometnom ligom”. Za 18. kolo napisano je zbirno izvješće s osvrtom na događanja oko najvećeg hrvatskog derbija odigranog u nedjelju. Evo i teksta:

“Bratstvo i jedinstvo

Prošlog tjedna su se nogometni uzurpatori sramotili javno, pa naše ruganje ovim izvještajem skoro nije potrebno. Skoro. Prvo je Tomislav Svetina, direktor Dinama, sredinom tjedna najavio da se na tribini u Maksimiru uopće neće smjeti navijati za Hajduk. “Tko navija za Hajduk biti će udaljen sa stadiona” – poručila je ta mudra glava. Iako su svi svjesni da je voucherizacija isključivo namjenjena tome da Zdravko Mamić pogleda spisak navijača, javno ih prokomentira i eliminira mimo svih zakona nepoćudne – iznenadila nas je ovakva izjava ovog pravnika. Takvo pravno tumačenje propisa je impresivno i shvaćamo kako je bio od koristi pokojnom Dinu Pokrovcu, ali i kako je moguće da je na sudu završio sa svojim klijentima kojima je prodavao nekretnine i, prema prvostupanjskoj presudi zadržao 50.000 eura za sebe. Nakon njega pred novinare je izašao Zdravko Mamić – on je pak poručio da ukida vouchere!? Nismo se iznenadili – on ih je uveo, on ih ukida. Iznenadilo nas je samo naivni pomoćnik ministra Petar Skansi koji se uskokodakao o “poštivanju odluka i prava”- kao da ne shvaća da je sudjelovalo u ovoj režiranoj farsi novokomponovanog riječko-zagrebačkog savezništva, potpomognutom represivnim aparatom koji je u ovoj zemlji uvijek u službi stoke krupnog zuba. Napomenuti ćemo da su u onom Nacionalnom odboru sjedili predstavnici GNK Dinama (Vrbanović) i HNK Rijeke (Dean Šćulac se lažno predstavljao kao predstavnik Udruge prvoligaša, jer ako je predsjednik navedene Udruge Mišković, onda mu zamjenik ne može biti neko iz Dinama 3, nego netko iz nekog drugog prvoligaša), pa predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na čijem čelu je utihli ministar Jovanović (utihnuo je nakon što je klub iz grada na Rječini postao “filijala mrskog rivala”). Tamo je bio i sin nekadašnje potpredsjednice riječkog SDP-a Dalibor Dvorny, te jake snage policijsko-pravosudnog aparata: Borovac, Vitez iz MUP-a i Nola, Genc sa suda. Smiješan odbor nije ni mogao donjeti ozbiljnu odluku – voucheri su pali kad je odigrana prva utakmica nakon njihovog donošenja, pitanje je samo kada će ih formalno ukinuti. Ono što zabrinjava je retorika po kojoj je navijačko ujedinjenje prikazano kao uspjeh vouchera – jer nam poručuje da uopće ne poznaju problematiku kojom se bave i da nema nikakve šanse da napokon srede s(r)tanje u hrvatskom nogometu.

Ujedinjenjem smo i najglupljima objasnilii – problem nije u nama – problem je u svečanim ložama.”

Autor: I.K./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content