Hrvatska i Brazil 12. lipnja u Sao Paulu otvaraju SP u nogometu

HRVATSKA, Brazil, Kamerun i Meksiko, to je hrvatska skupina za SP! Kakav ždrijeb, Hrvatska i Brazil u skupini A otvaraju SP 12. lipnja u Sao Paulu, na stadionu Arena de Sao Paulo, u 22 sata po našem vremenu

{jathumbnail off}Hrvatska u skupini nema nijednu europsku momčad, bit će to veliko iskušenje za pripremu igrača.

18. lipnja igramo s Kamerunom u Manausu, selimo iz Sao Paula u Amazonu, pa se potom opet vraćamo na obalu, u Recife, gdje 23. lipnja igramo s Meksikom!

Fifa je maksimalno zakomplicirala ždrijeb koji je određen geografski, ali dobili smo strašne skupine: Španjolska i Nizozemska otvaraju skupinu B , Engleska i Italija dijele drupu D!

Momčad Safeta Sušića je u skupini F, s Messijevom Argentinom, Iranom i Nigerijom, dok Nijemci otvaraju s Portugalom. Bit će to dvoboj nekadašnjih klupskih suigrača Ronalda i Ozila. U skupini G je i SAD; gledat ćemo sudar Klinsmana i Njemačke, koju je vodio na SP-u 2006. godine.

BiH otvara na Maracani!

Izborniku Niki Kovaču se ostvarila želja da ostane u četvrtoj jakosnoj skupini, ali je Hrvatska ipak dobila tešku skupinu, no i čast da u Sao Paolu otvori prvenstvo s domaćinom Brazilom.

Bosna i Hercegovina će prvu utakmicu odigrat će s Argentincima na legendarnoj Maracani.

 

{jathumbnail off}Svjetski prvak Španjolska dobila je skupinu B i za protivnike Čile, Australiju i Nizozemsku, a u skupini C su Kolumbija, Grčka, Obala Bjelokosti i Japan. Najjača skupina jest ona u kojoj je nositelj Urugvaj, a tu su Kostarika, Engleska i Italija, koja je voljom ždrijeba iz četvrte prebačena u drugu jakosnu skupinu. U skupini E su Švicarska, Ekvador, Honduras i Francuska, u vrlo jakoj skupini G Njemačka, Portugal, Gana i SAD, a najlakšom se čini skupina H u kojoj su Belgija, Alžir, Rusija i Južna Koreja.

Ždrijeb svjetskog nogometnog prvenstva u Costa do Sauipeu započeo je minutom šutnje u čast preminuloga Nelsona Mandele, a na ceremoniji su sudjelovali legenadarni Pele i brazilska predsjednica Djilma Roussef. Kuglice su izvlačili sedam bivših svjetskih prvaka – Brazilac Cafu, Urugvajac Alcides Ghiggia, Argentinac Mario Kempes, Englez Geoff Hurst, Nijemac Lothar Matthaus, Talijan Fabio Cannavaro i Francuz Zinedine Zidane, te Španjolac Fernando Hierro. Hrvatskoj je otvaranje s Brazilom donijela ruka Engleza Hursta.

izvor: index.hr | croative.net

 

Odgovori

Skip to content