Ivi Josipoviću smije se cijela Hrvatska

“Slatko su me nasmijali. Mislim da im se smije cijela država” – izjavio je Ivo Josipović za HDSSB-ovce, nakon njihove iznenadne odluke da ne podrže najavljene ustavne promjene. Na licu je nacrtao osmjeh poput Jokera iz “Batmana”.

 

{jathumbnail off}Dam ruku u vatru da je Josipović još za Jugoslavije upao u nekakvu kiselinu, koja mu je izbijelila lice i kosu.
Razotkrivena je jedna perfidna igra, besramno obmanjivanje Javnosti. Josipović je javno iskazao svoje veliko nezadovoljstvo što njegove primjedbe za izmjenu Ustava nisu uzete u obzir, da bi na kraju bio nesretan što su ustavne promjene odgođene. A o Josipovićevim primjedbama, koje su stigle prekasno, moglo se raspravljati samo ako se promjene Ustava odgode. HDSSB je ugrozio dva zadana cilja: sprječavanje izručenja Josipa Perkovića za konkretno ubojstvo u Njemačkoj i još važnije i jednako značajno rušenje direktne demokracije.

Zemlja propada, a Predsjednik umire od smijeha

“Slatko su me nasmijali. Mislim da im se smije cijela država” – izjavio je Ivo Josipović za HDSSB-ovce, nakon njihove iznenadne odluke da ne podrže najavljene ustavne promjene. Na licu je nacrtao osmjeh poput Jokera iz “Batmana”. Dam ruku u vatru da je Josipović još za Jugoslavije upao u nekakvu kiselinu, koja mu je izbijelila lice i kosu. Za svaki slučaj, provjerio sam jutros jeli naša voda zatrovana. Ima u njoj svega, a posve je očigledno da se zagrebački rezervoari pune s Pantovčaka i iz Drek Rivera. Čime je Joker zaprašio naš zrak i naše vode? Izađem na ulicu, a ono svi ljudi nasmijani. Zar je kriza prošla? U svakom slučaju, predsjednik RH ima nesposobne doušnike u Vladi – Joker je bolje informiran. Nacija se slatko smije Ivi Josipoviću i Partiji. Kako se SDP gubi u svim područjima svog političkog, društvenog i gospodarstvenog djelovanja, pokazuje se potreba da ga preuzme Ivo Josipović, koji je odmjereniji od Zorana Milanovića, manje sklon konfliktu, više otvoren savjetima domaćih tajkuna, i više nasmijan dok nam radi o glavi. Kao rezervna opcija Ive Josipovića slovi Nacionalni forum Nikice Gabrića, posljednjeg predsjednika socijalističke omladine. Vrijeme je da se Ivo Josipović nasmije samom sebi.

Parlamentarne stranke ne žele direktnu demokraciju

HDSSB i Hrvatski laburisti imaju solidnu zastupljenost u našem parlamentu pa su iskazali ravnodušnost prema referendumu kao obliku direktne demokracije, koji nameće promjene ustava i zakona mimo parlamenta. Močvaru je uzburkala pometnja koju su izazvale inicijative “U ime obitelji” i “Stožer za Vukovar”. Prve zvijezde hrvatske političke scene postali su Željka Markić i Tomislav Josić, što je odguralo u drugi plan Vladimira Šišljagića i Dragutina Lesara. Bila je to kriva računica slavonaca i laburista, jer da se nemoralna nagodba održala, HDSSB i Stranka rada teško bi na slijedećim parlamentarnim izborima ušle u Sabor. Po Osijeku su se pojavili plakati o izdaji HDSSB-a. Mene osobno iznenadilo je ponašanje Hrvatskih laburista, koji teško podnose činjenicu da je referendum postao jedina alternativna opcija u ovoj lažnoj parlamentarnoj demokraciji. Ivo Josipović želi da kao direktno izabrani predsjednik RH ostane jedini izraz direktne demokracije.

Batman iz Bosne

Dok Joker malo po malo truje naše vode i naš zrak, slavonsko-baranjski Mandela vuče konce iz kazamata u Hercegovini, gdje je smješten u zasebno krilo za obojene Hrvate. Najprije je utamničen u Zenici, da bi se konačno sklonio u Mostar, prije dolaska koalicije Kukuriku na vlast u RH. Joker misli da je Branimir-Batman-Mandela pobjegao u drugu državu, a on bježi iz jednog kazamata u drugi. “HDSSB-ovcima je vjerojatno stigla zapovijed iz druge države” – veli nam Joker, a faca mu nasmijana, nacrtana. Ti junaci iz starih stripova znaju provaliti svašta. Nije Branimir Glavaš utamničen u drugoj državi, nego u svojoj NDH. Čovjek je antifašist, koji se jednostavno izjasnio da želi robijati u NDH, pa su u obzir došle i Bosna i Hercegovina. U naš Ustav trebamo upisati da ova zemlja nije NDH, niti blizu, odnosno da su Bosna i Hercegovina država, a možda i tri zasebne države. Mišljenja sam da će HDSSB imati svog Mandela-predsjednika prije u Hercegovini nego u ovakvoj RH.

Autor: Tvrtko Dolić/croative.net

Odgovori

Skip to content