Je li Tito 1943. naručio bombardiranje Splita?

Prije sedamdeset godina, dana 5. 12. 1943., Split i okolicu nadlijetali su saveznički bombarderi. Tijekom jutra i popodneva tog dana bacili su preko stotinu tona bombi. Na taj dan podsjetit će nas dr. sc. Tihomir Rajčić u multimedijalnom predavanju koje će u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt biti održano u četvrtak, 5. prosinca 2013., u 19.30 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19.

{jathumbnail off}Doktor Rajčić će u svom predavanju na jasan i popularan način osvjetliti vojnu, političku, ali i obavještajnu pozadinu ovog događaja o kojem se više ne šuti, ali koji još uvijek nije dovoljno poznata široj javnosti.

Iako dr. Rajčić, u razgovoru koji će uskoro biti objavljen, potezanje krivnje za ovo bombardiranje smatra neznanstvenim politiziranjem povijesti kojim se ne želi baviti, upravo će pitanje krivnje uzbuditi mnoge duhove.

{jathumbnail off}Ovisno o osobnim opredjeljenjima, mnogi će prstom pokazati na Amerikance, Engleze, četnike, ustaše ili čak Josipa Broza.

{jathumbnail off}Sve u svemu, pred nama je još jedan vrlo zanimljiv javni događaj u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt. 

Odgovori

Skip to content