Vukovarski branitelj Darko Pajčić u komi!

 

Vukovarski branitelj Darko Pajčić, koji je teško ozlijeđen u incidentu pred zgradom vukovarske policije od nedjelje je ponovno u bolnici, a prema navodima prijatelja i rodbine, nalazi se u komi

 

{jathumbnail off}Vukovarski branitelj Darko Pajčić, koji je teško ozlijeđen u incidentu pred zgradom vukovarske policije od nedjelje je ponovno u bolnici, a prema navodima prijatelja i rodbine, nalazi se u komi. Iako za to nema službene potvrde, pretpostavka je da se radi o posljedicama te ozljede.

“Nakon što je izašao iz bolnice u nedjelju je ponovno hospitaliziran. Nalazi se u osječkoj bolnici i u komi je. Ne znamo razloge zbog kojih se sve ovo dešava, ali da nije bilo okršaja s policajcem pretpostavljam da do ovoga ne bi došlo,” za dnevno.hr rekao je Ivan Penava, vukovarski vijećnik i suprug Pajčićeve sestre.

Podsjećamo, Pajčića je teško ozlijedio vukovarski policajac Saša Sabadoš, tijekom pokušaja razbijanja ćirilične ploče na zgradi vukovarske policijske postaje. Prema navodima svjedoka, Pajčiću je grubo nagnječena glava, a policajci mu nisu na vrijeme pružili pomoć, niti su pustili druge da mu pomognu. Pajčićeva slika dok sam nepomično leži i njegova krv na pločniku našla se na svim naslovnicama.

Kako navodi dnevno.hr, nakon nesreće Darko je imao epileptični napad, tri šava i devijaciju nosa, glavu je otežano podizao, na glavi je imao hematom, a ono što ih je posebno brinulo njegovo je psihičko stanje, jer nije prepoznavao niti svoje školske prijatelje.

“Darku se stanje jako pogoršalo. Prema našim informacijama on je u blažem komatoznom stanju. Ima hematom ispod moždane kore koji je pritiska, a i laici mogu pretpostaviti da to može biti opasno. Policajac Saša Sabadoš i danas normalno radi kao da se ništa nije dogodilo, a ministar Ostojić svoj stav o ovom slučaju iznio je i prije kraja istrage. Mi od Darka nećemo odustati i borit ćemo se za njega.”, rekli su iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

 

SVJEDOK: POLICAJAC JE NABIO DARKOVU GLAVU NA ZID POLICIJSKE POSTAJE

Drugi branitelj, koji je s Pajčićem sudjelovao u razbijanju ploče i bio priveden, opisao je iz prve ruke kako je došlo do ozljede

Objašnjavajući što se točno dogodilo, Robert Horvat je rekao da su on i prijatelj Darko “došli polupati ploču na ćirilici” te kako u tom trenutku ispred zgrade policije nije bilo nijednog policajca, a jedan je stajao preko puta, s druge strane ceste.

“Nismo vidjeli kad je došao, bili smo okrenuti leđima. Nabio je Darka na zgradu glavom na fasadu. Darko je pao i još je udario glavom u beton i ostao ležati u krvi. Pokušao sam mu pomoći, a policajac me vukao nazad govoreći da će mu pomoći Hitna pomoć”, rekao je Horvat.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara sinoć je najavio tužbu protiv policije zbog prekomjerne uporabe sile i zatražio je ostavke ministra unutarnjih poslova i drugih u lancu odgovornih osoba.

Ministar Ranko Ostojić nakon toga je na aktualnom prijepodnevu u Saboru bio rekao da je Pajčić imao 2,7 promila alkohola u krvi da je, po vlastitoj izjavi, sam pao.

Autor: PolitikaPlus

Odgovori

Skip to content