NEMA UVJETE ZA ZAMJENICU PROČELNICE, ALI JE MINISTRICA

Visoki kriteriji hrvatske Vlade

Opačić je nakon studija politologije postala 2000. zastupnica u Saboru da bi prvi konkretan posao pronašla tek 2011. kao ministrica u Vladi. S takvom biografijom ne bi se mogla kandidirati ni za radno mjesto zamjenice pročelnice Ureda grada Zadra

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, jedina je članica Vlade koja u službenoj biografiji nema nikakvu profesionalnu karijeru, otkriva Globus. Opačić je nakon studija politologije postala 2000. zastupnica u Saboru da bi prvi konkretni posao pronašla tek 2011. kao ministrica u Vladi. S takvom biografijom ne bi se mogla kandidirati ni za radno mjesto zamjenice pročelnice Ureda grada Zadra jer nema traženih najmanje pet godina rada u struci, ali zato ministrica može biti.

Tu se penje, tu se pada

Došao na teško penjanje pa pao na lakom pitanju

Darko Lorencin, ministar turizma, pokazao je zavidno znanje o slobodnom penjanju i raftingu po brzacima Cetine, piše Slobodna, ali se istodobno poskliznuo na očekivanom novinarskom pitanju. Upitan za komentar bučnih radova na omiškoj obilaznici zbog kojih u srcu sezone gosti otkazuju sobe, ministar je odgovorio kako je „jedva čekao to pitanje“ jer zbog toga njegov ured prima najviše prigovora. „Kriva je lokalna samouprava koja treba zatvoriti gradilište“, ispalio je suvereno ministar da bi ga odmah poklopio omiški gradonačelnik opaskom kako je riječ o državnoj cesti nad kojom grad nema nikakve ingerencije. Da i ne spominjemo kako ministarstva turizma i prometa dijele istu zgradu.

Proces Stockinger

Najbolje ocijenjeni pravnik pred službeničkim sudom

Tomislav Stockinger, autor akcijskog plana „Barbika“, teško je povrijedio službenu dužnost, uvjereni su u Ministarstvu zdravlja, u kojem je zaposlen kao pravnik. Jutarnji piše da mu sada slijedi službenički sud koji ga može kazniti smanjenjem plaće od 10 do 20 posto na razdoblje od jednog do šest mjeseci, premještaj na niže radno mjesto ili udaljavanje iz službe. Stockingeru u prilog ide to što je na poslu ocjenjivan najboljim ocjenama, a „Barbiku“ je pisao u slobodno vrijeme.

Sve po starom

Ništa se nije promijenilo osim vlasti

Igor Dragovan, glavni tajnik SDP-a, izjavio je da se u sustavu nadzora policije godinama “ništa nije promijenilo osim što je sad ministar Ranko Ostojić, a ne više Tomislav Karamarko“. U tome i jest problem.

Edi Jurković/VL

Odgovori

Skip to content