Hrvoje Hitrec o posljedicama Josipovićevog poraza: Drma se i ekipi na HRT-u

Učinak Josipovićevog izbornog poraza na dio medija u Hrvatskoj, Hrvoje Hitrec u svojoj novoj kolumni slikovito opisuje “gubitkom yu-kapetana, ali i podosta političkih oficira iz savjetničkoga kruga”.

-Kako ne znaju što bi sami sa sobom, prilježni mediji koji su izgubili yu-kapetana, ali i podosta političkih oficira iz savjetničkoga kruga, gruntaju sada kako da se postave u šokantnoj priči koja mnogima u ravnateljskim, uredničkim i kolumnističkim stolcima prijeti skorim odlaskom – navodi Hrvoje Hitrec u svojoj novoj kolumni objavljenoj na portalu HKV-a.

Uvjeren je kako oni koji upravljaju medijima u Hrvatskoj jako dobro znaju da “nakon dva kruga slijedi treći krug, to jest skori prarlamentarni izbori”.
-Posve im je jasno da nakon dva kruga slijedi treći krug, to jest skori prarlamentarni izbori koji i ne trebaju biti održani jer je rezultat poznat svima osim anketnim kućama, pa čak i njima. Čini se da su medijski silnici i nasilnici izabrali skliski put „reformiranih medija” u čemu se nikako ne snalaze jer protiv sebe ne mogu (a protiv Hrvatske još mogu). Proces je u tijeku – prosuđuje Hitrec.
>>Čudna podudarnost beogradskog “Informera” i Olujićevog gostovanja kod Aleksandra Stankovića (Video)

Osvrnuo se na vratolomije pred koje je poraz Ive Josipovića očito stavio one koje upravljaju medijima.
-Tiražni tiskovni mediji izvode vratolomije, pa glavni urednik jednih novina prelazi na mjesto glavnoga urednika drugih novina, vlasnici iz pokrajine Saske žurno se konzultiraju s bivšim i sadašnjim biltenskim vlasnicima u Hrvatskoj, pater traži novoga gvardijana, drma se informativnoj ekipi na HTV-u koja Josipovića i dalje zove predsjednikom (zovi, samo zovi), a u svemu opet stradaju pravi, profesonalni novinari koji dobivaju otkaze i čude se što Društvo novinara ili kako se već zove šuti i ispija gemište – zaključio je Hitrec.

Izvor: hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content